فراخ بالبصل المكرمل
المقادير :
فرخة مقطعة اربعة
3بصلات جوانح
ملعقة كبيرة سكر
ملح
فلفل اسود
رشة حبهان بودر
رشة بهارات سبعة
زعتر
روز ماري
ورق لورا
زيت
سمنة او زبدة
الطريقة :
1- في بولة انزل الفراخ بعد مغسلناها كويس ونقعناها نص ساعة في مية وخل واتبلها ملح وفلفل واسبها نصف ساعة او ساعة .
2- في صنية انزل زيت وسمنة او زبدة ويسخنم انزل الفراخ تتحمر من الوشين وتاخد لون حلو واشلها من الصنية وانزل البصل مكان تحمير الفراخ .
3- اول مالبصل يبقا لونة دهبي انزل السكر واول مالبصل يتكرمل انزل مية مغلية وانزل الفراخ واتبلها بزعتر روز ماري والحبهان والبهارات السبعة ورق لورا .
4- انزل مية سخنة تاني تغطي الفراخ واغطيها واول متغلي اهدي النار لغاية مالفراخ تستوي والمية تنشف خالص وقدميها مع الصوص والف هنا .
المقادير :
فرخة مقطعة اربعة
3بصلات جوانح
ملعقة كبيرة سكر
ملح
فلفل اسود
رشة حبهان بودر
رشة بهارات سبعة
زعتر
روز ماري
ورق لورا
زيت
سمنة او زبدة
الطريقة :
1- في بولة انزل الفراخ بعد مغسلناها كويس ونقعناها نص ساعة في مية وخل واتبلها ملح وفلفل واسبها نصف ساعة او ساعة .
2- في صنية انزل زيت وسمنة او زبدة ويسخنم انزل الفراخ تتحمر من الوشين وتاخد لون حلو واشلها من الصنية وانزل البصل مكان تحمير الفراخ .
3- اول مالبصل يبقا لونة دهبي انزل السكر واول مالبصل يتكرمل انزل مية مغلية وانزل الفراخ واتبلها بزعتر روز ماري والحبهان والبهارات السبعة ورق لورا .
4- انزل مية سخنة تاني تغطي الفراخ واغطيها واول متغلي اهدي النار لغاية مالفراخ تستوي والمية تنشف خالص وقدميها مع الصوص والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق