لكل ست بيت حبة تغير في الوجبات اليومية وتريد ان تفعل الوجبة الرائعة والغير عادية لزوجها لتفاجئة باجمل طعم واجمل غداء وتثبت للجميع انها ست بيت شاطرة جدا ولا تحتاج ان كرر نفسها بين ربات البيوت ولتكوني مختلفة اليكي وصفة الفراخ علي الطريقة السينغافورية هذه الطريقة اصلها هندي وتكون هذه الاكلة من الوجبات المفضلة في بلدة سينغافورة لانها تتميز بالتالق والطعم اللذيذ وايضا لقيمتها الغذائية التي تميزها عن جميع الوجبات والمعروف بقيمة الدجاج او الفراخ بلغتنا المصرية وما هي اهميتة للجسم هي وجبة سهلة سريعة تعالو نجربها مع بعض وهتكوني فخورة امام زوجك بهذه الطبخة خاصتا لو كنتي ست بيت جديدة في اصول المطبخ فهذه الطبخة ستغير مجري الطبخ عندك وفي بيتك جربوها وتعالو نعرف الطريقة والمكونات .
المقادير :
2 صدور فراخ مخلي او ع حسب الافراد
بصلة كبيرة مقطعة مربعات
2كوب زبادي
1/2ملعقة ص ملح
1/2 ملعقة ص فلفل اسود
1/4 لون زعفران
ليمونة كبيرة
ملعقة ص كسبرة ناشفة
ملعقة ص كمون
1/2 ملعقة ص كركم
1/2 ملعقة ص جنزبيل - قرفة - قرنفل
4 فص حبهان
الارز :
ارز ابيض
بصلة متوسطة مقطعة
11/2 ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة جنزبيل بودر
3 فص ثوم كبار مفروم
ملح
كوب زبادي
ماء ساخن
الطريقة :
الفراخ :
1- اجضر بولة واضع بها الزبادي والتوابل الخاصة بالفراخ كلها واقلبهم .
2- احضر الدجاج واقوم بوضع بعض الفلفل الاسود واقوم بوضعة في التتبيلة والفراخ تكون مخلية معادا عظمة الكتف تكون موجوده .
3- بعد وضع الدجاج في تتبليتها اقوم بتغطيتها واضعها في الثلاجة لتاني يوم .
4- تاني يوم اقوم باخراج الدجاج واضع طاسة علي النار فيها السمن او الزيت واضع الفراخ واعملها اتشوك .
5- اترك الفراخ علي الجلد حتي تاخد لون واضعلها نص التتبيلة الي كانت منقوعة فيها واتركها 1/2 ساعة .
6- بعد متاخذ لون اقلبها علي الجمب الثاني اضع طاسة علي النار واضع السمن وانزل بالبصل وادبلو واضعه بعد تدبيلو علي الفراخ واضع بقية التتبيلة ولازم اكون موطية النار عشان متنزلش مية واغطيها واتركها لتكملة السوا .
الارز :
1- اضع حلة علي النارواضع السمن وبعدها البصلة المقطعة ثم اضع الكاري والجنزبيل .
2- اضع بعدها الثوم المفروم ثم اقوم بوضع الزبادي واضع الملح .
3- اقوم بوضع الارز والمياة السخنة حتي يتشرب الماء حتي اتركة علي نار هادئة حتي تمام النضج.
4- احضر قالب اضع الارز والفراج بالصوص.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق