--> طريقة عمل الطعمية المصرية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الطبخ / طعميه / وصفات

طريقة عمل الطعمية المصرية


الطعمية او اقراص الفلافل علي الطريقة المصريه وهي من اجمل واغني الوجبات التي تتمتع بها جميع المنازل وجميع البلدان وهي الوجبة الوحيدة المنتشرة علي جميع انحاء البلدان العربية وغير العربية باختلاف اسمائها فقط وةهي من الوجبات التي تتمتع بكل العناصر الغذائية التي يستفيد بيها جسم الالنسان  ومكوناتها بسيطة علي كل سيدة ان تقدر علي عملها في المنزل بدون اي تعب ولا اي مجهود وعلي كل سيدة او ست بيت اذا كانت جديدة او قديمة  عليكم جميعا اختيار الوجبات المفيدة مش بس كده التي تعرفين ما هو مصدرها وتكون من صنع يدك وتكونين بامان انتي وعائلتك اليكي اليوم طريقة عمل الفلافل او الطعمية باسهل المكونات وباسهل الطرق مش هتاخد في ايدك دقايق وهتكوني بكده واثقة من مصدرها كمان يلا بينا نكمل موضوعنا بطريقة عمل الفلافل او الطعمية المصرية .

المكونات :
4كوب فول مدشوش ومنقوع
1/2 كوب كزبرة مفرومة ناعم 
1/2 كوب بقدونس مفروم ناعم
5 فص ثوم مهروس
بصل اخضر مبشور ناعم
بصلة كبيرة مبشورة ناعم
فلفل حار مطحون حسب الرغبة 
3ملعقو صغيرة كمون
2ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة 
2ملعقة صغيرة بيكنج بودر 
بهارات
زيت للقلي 
ملح

الطريقة :
1- لازم ان يكون الفول منقوع ومتنشف كويس جدا 
2- اضع الفول والكزبرة والكمون والملح والبيكينج بودر والخضرة والثوم  وباقي المكونات جميعا في الخلاط
3- اقوم بفرمهم جيدا ولو كانت ناشفة اوي اضع القليل من الماء 
4- بعد فرم كل المكونات جيدا والحصول علي عجينة نعمة اتركها لترتاح 10 دقايق للبدء بتشكيلها 
5- بعد ارتياح العجينة اشكلها الي كرات الفلافل اللذيذة واتركها 5 دقائق لترتاح 
6- بعد ارتياح العجينة المشكلة ابدء في تسخين زيت غزير وابدا في وضعها علي النار حتي تمام النضج
7- تقدم الفلافل بجانب الطحينة والفول المدمس او الجبن كما تفضلون 
وهذه كانت خطوات العجينة وبكل سهولة صنعناها وعملناها لكي سيدتي وملاحظه ان مع كل مرة ترتاح فيها العجينة تعطي نتيجة افضل وطعم احلا وبالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top