التورتة انهاردة مع وصفتنا المتعددة هنقدم لكم احلا واجمل طعم للتورت السهلة والبسيطة والي مش هتكلفك كتير وع قد ايدك وهيا وصفة تورتة الكاستر والشيكولاتة وهيا من احلا التورت لان اطفالنا اكتر حاجة بيفضلوها هو الشيكولاتة ممكن تبدلي الحشو لو مش بتفضلي طعم الكاسترد لكن لو جربتيها بالكاسترد هتحبوها اوي هتقدري معانا تعملي تورتة لاولادك من غير تعب او مجهود ممكن تعمليها وتقدميها هدية في عيد ميلاد قريبك او تعمليها مفاجاءة لزوجك المهم مش هتلاقي اسهل من كده وصفة تعالي نعرف مقاديرها وطريقة العمل يلا بينا .
تورتة الكاسترد والشيكولاتة :
المقادير :
2كوب دقيق
1/2 كوب من الزيت
1كوب من اللبن
1كوب من الكاكاو
1كوب سكر
3بيض
3باكو فانيليا
1باكو بيكينج بودر
رشة ملح
صوص الشيكولاتة :
2كوب شيكولاتة مبشورة
1/4 كوب زبدة لينة
1/2 كوب من اللبن
ملعقة كبيرة نشا
الكاسترد :
3كوب لبن
5 ملعقة كاسترد
4كبيرة سكر
الطريقة :
طريقة عمل التورتة :
1- احضري الخلاط ضعي الزيت واللبن والسكر والكاكاو وقومي بخلطهم جيدا .
2- قومي بعد خلطهم بوضع البيض والفانيليا وقومي بالخلط ثانيا .
3- احضري وعاء وضعي فية الدقيق والبيكينج بودر ورشة الملح وقومي بصب كل الخليط وبالتقليب في اتجاه واحد حتي يختفي الدقيق تماما .
4- قمي باحضار صينية مستديرة ومسحها بزيت وتبطينها بالدقيق او ممكن ان تستخدمي ورق الزبدة والاسهل ان تستخدمي صينية مفتوحة .
5- صبي الخليط بالصينية وادخالها الفرن علي درجة حرارة 180 درجة .
طريقة عمل صوص الشيكولاتة :
1- اضع حلة علي النار واقوم بوضع اللبن حتي يسخن واقوم بوضع كوب ونصف من الشيكولاتة المبشورة ونزعها من علي النار وتقليبها حتي الزوبان .
2- اقوم بترجيعها علي النار واضع الزبدة والنشا وانزعها من علي النار واقلب حتي تتماسك واتركيها لتبرد .
الكاسترد :
1- اضع حلة علي النار اقوم بوضع اللبن حتي يدفء وبعد ذلك اقوم بوضع السكر .
2- اقلب جيدا حتي يذوب السكر اقوم بوضع الكاسترد والتقليب حتي يصبح قوامة ثقيل .
التورتة :
1- بعد اخراج التورتة من الفرن اتركها لتبرد وازالة الوجة وقسم التورتة الي قسمين .
2- اقوم بوضع الكاسترد البارد علي الجزء الاول واقوم بوضع الجزء الثاني .
3- اقوم بانزال صوص الشيكولاتة علي التورتة حتي تغطيها بالكامل واقوم بوضع الشيكولاتة المبشورة المتبقية وهذا التزيين ممكن تزيني كما تفضلي وبكدة قدمنالك الطريقة لعمل تورتة مفيش اجملا من كده .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق