الارز بالحمة المفرومة من اجمل الوصفات الي ممكن تقدميها في المنزل لزوجك واولادك او ممكن ان تقدميها كوصفة جديدة لضيوفك علي عزومة او اي سهرة عائلية واو غداء او عشاء عمل فهذه الوصفة من الاكلات المميزة التي يتميز بها كل طبق لان الارز يحتوي علي البروتينات المفيدة لبناء الجسم واللحم ايضا به كمية بروتينات عالية ومفيدة لكن اللحم المفروم لا يتمثل فقط في دهون مشبعة لكنها مفيدة ايضا لجسم صحي فهذا ما يهمنا هو التقدم والتميز داتئما في فنون المطبخ غير ذلك وصفاتنا سهلة وبسيبطة ولا تكلف الامر شيئ فستفوي وستحصلين في المعادل علي الصحة والجمال والتميز في فنون الطبخ وصفتنا سهلة تعالي معانا نتعلم ونعرف سر الوصفة والمكونات وطريقة التحضير .
الارز باللحم المفروم :
المقادير :
3 كوب من الارز المنقوع
1/2 كيلو من اللحم المفروم
1 كوب من الزبيب
1كوب من اللوز
ملح
فلفل اسود
2 مكعب مرق
بهارات لحم
زيت
قرفة
زنجبيل
رشة جوزة الطيب
ماء ساخن
زبدة او سمن
الطريقة :
1- اقوم باحضار طاسة اضع بها الزيت واضع اللحم المفروم واقلب حتي يتغير لونها اضع جوزة الطيب والبهارات والملح والفلفل والقرفة والجنزبيل وعندما تنزل ميتها وتمتصها تصبح جاهزة
2- اقوم بوضع حلة علي النار اضع بها السمن او الزبدة والزيت واقوم بوضع الزبيب واقلب حتي ينتفخ اضع الارز ويقلبو جيدا ثم اقوم بوضع المرق والملح والماء واتركهم للغلي
3- بعد ميغلي الارز ويتشرب الماء اتركة علي نار هادئة حتي تمام النضج
4- اقوم بوضع طاسة علي النار واضع فيها كمية كويسة من الزيت واضيف المكسرات او اللوز واقوم بتحمير اللوز جيدا واتركة ليهدا
5- اقوم باحضار صحن كبير اقوم بوضع الارز واللحم وازينة بالمكسرات او اللوز ويقدم علي سفرتك وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق