--> طريقة عمل البريوش في المنزل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البريوش / الحلو / الحلويات

طريقة عمل البريوش في المنزل

انهاردة هعرفكم احلا واجمل طريقة لعمل البريوش في المنزل ويكون صحي جدا ومضمون وكمان يكون طري جدا زي الاسبونج وكمان هتكوني ضمناة من صنع ايدك وتكوني موفرة كمان في المصروف ومكونات سهلة وبسيطة مفيهاش اي تعقيد غير ان البريوش من المخبوزات الصحية جدا من المكونات الموجودة بداخلة فهو سهل وبسيط ويحتوي علي كل القيم الغذائية التي يحتاجها اولادك ومن الممكن ان يتناولوة كوجبة فطور اثناء الدراسة او كوجبة عشاء وممكن ان يؤكل بدون اي اضافات فهو رائع واليكم الوصفة البسيطة لطريقة عمل البريوش .

الشيف /  نجلاء الشرشابى



المكونات :

4 ملاعق كبار زبدة  بدرجة حرارة المطبخ
2ملعقة كبيرة سكر
بيضة واحدة
ملعقة كبيرة من خميرة الخبز
2ملعقة كبيرة من اللبن البودرة
ملعقة صثغيرة ملح
500جرام من الدقيق
الماء الدافيء للعجن

الطريقة :

1- اقوم بلاحضار اناء واضع الخميرة والسكر والملح واللبن والبيض واخلط المكوناتمع القيل من الماء الدافيء
2- اقوم باضافة الدقيق  واقوم بالخلط واقوم اضافة الماء الدافيء شوية شوية حتي تصبح عجينة طرية
3- اقوم بعجن العجين وبين كل عجنة ساقوم بوضع الزبدة بين كل عجنة واقوم بعجنة لمدة لا تقل عن 10 دقائق حتي تنعم  العجينة
4- اقوم بترك العجينة لترتاح لمدة نصف ساعة  وبعد الراحة اقوم بتقسيم العجينة لكورات حسب الرغبة في المقاس
5- اقوم بعد ذلك بفرد العجينة  ولفها بطريقة اسطوانية ووضعها في صينية واقوم بدهنها بصفار بيضة مع القيل من الزيت
5- اتنركه يرتاح لمدة ساعة الا ربع وادخلة الفرن علي درجة حرارة 180 درجة  وعندما يخرج ارش القيل من الماء واغطية حتي يصبح طري وبالف هنا

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top