--> طريقة عمل السمك الكرسبي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اكلات / الاكل / السمك الكرسبى / الطبخ / المطبخ / مأكولات بحريه

طريقة عمل السمك الكرسبي

طريقة عمل السمك الكرسبي وطبعا السمك من الماكولات البحرية التي تحتوي علي الكثير من الفوائد التي تفيد الجسم وهو ايضا مثل الدجاج متنوع الاشكال في عملية الطهي واليوم اليكم وصفة السمك الكرسبي اللذيذ الذي تقدر اي ست بيت ان تقوم بعملة في المنزل بدون اي تكتات غريبة وايضا سيكون احلا كتير من الماكولات التي يقومون البعض ان يحضروها من الخارج طريقة سهلة جدا ومكونات بسيطة جدا المهم عندنا انك تكوني مستمتعة بتحضير اكلات بسيطة جدا ومش مكلفة وطعمها احلا بكتير من بره ومن اي مطعم يلا بينا نعرف الطريقة



المكونات :
كيلو من السمك الفيلية اي نوع تفضلية
2فلفل رومي اخضر
2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ربطة شبت
ربطة كسبرة خضراء
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة
2 ملعقة كبيرة مستردة او صوص الخردل
1/2 كوب عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة هوت صوص
ملعقة كبيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة كركم
5 حبات حبهان
دقيق اببض
ملح
فلفل اسود او ابيض حسب الرغبة
زيت للقلي

الطريقة :
1- نقوم بتحضير الخلطة او التتبيلة اقوم بوضع كل المكونات التي زكرناها ماعدا الدقيق والزيت  ونقوم بخلطهم حتي التجانس ممكن في كبة اتو الخلاط
2-  نقوم بغسل السمك ونقعة في التتبيلة وتغطيتها ووضعها في الثلاجة لليوم التالي  او لو مستعجلة ممكن نص ساعة
3-- قومي بتسخين الزيت الغزير ووقومي باحضار قالب بة الدقيق ووضع السمك بة بعد خروجة من التتبيلة
4- قومي ببوضعة في الدقيق  والضغط علية حتي يتماسك الدقيق بالسمك  وعند وضعة في الزيت لا يفصل
5- قومي بوضع قطعة قطعة بعد تغليفها فورا في الزيت وبعد ذلك انتظري حتي يتم وصول لونها الي اللون الذهبي الغامق
5- قومي يتقديمها بجانب صدبق ارز بني او حسب الرغبة وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top