--> المكرونة البشاميل - نجلاء الشرشابى - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الدجاج والطيور / الطبخ / اللحوم / المطبخ / على قد الايد / مكرونه بشاميل / نجلاء الشرشابى

المكرونة البشاميل - نجلاء الشرشابى

المكرونة البشاميل الشيف / نجلاء الشرشابى



المقادير :

1/2 كيلو مكرونة قلم مسلوقة
1/4 كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
قرفة ناعمة
زنجبيل
ملح
فلفل اسود
البشاميل :
5 ملعقة كبيرة دقيق
كوب لبن
2كوب مرق دجاج
2 بيضة
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار واضع البصلة واقوم بتتبيلبها واضع اللحمة.

2- اضع الملح والفلفل والزنجبيل والقرفة  واقوم بالتقليب حتي تقوم بتنزيل الماء بتعها وعندما تتمتص الماء ثانيا يكون تم السوا.

3- اقوم بوضع حلة علي النار واقوم بوضع السمنة ويسخن اقوم بتنزيل الدقيق حتي يتغير لونة اقوم بتنزيل اللبن والمرقة.

4- اقوم بالتقليب حتي يغلظ القوام  واقوم بنزعها من علي النار واقوم باضافة الملح والفلفل  الاسود ..

5- اخد 1/4 كمية البشاميل واقلبهم مع المكرونة  واحضر صننية وادهنها بزيت وبقسماط  واضع بها نص كمية المكرونة واضع اللحمة المعصجة واضع بقية المكرونة.

6- اقوم بوضع  البيض علي  البشاميل الباقي واضعة علي الوجة  واقوم بادخاللة الفرن لتتحمر  واخرجها من الفرن واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top