الحواوشي الاسكندراني بالسجق الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
العجينة :
3 كوب دقيق
ثلث كوب زيت
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الحشو :
1/2 كيلو سجق
1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة
2فلفل رومي
1/2فلفل حامي
ملح
سمن سايح
الطريقة :
1- اقوم بعجن الدقيق مع الملح والسكر واقلبهم انزل الزيت واقلب وانزل الماء وحدة وحدة لتتكون عجينة طريقة
2- اقوم بعجنها لمدة 10 دقايق حتي تنعم واقوم بتقسيمها لكرات صغيرة اتركها لتستريح 1/2 ساعة واغطيهم بفوطة
3- في الكبة احط البصلة وافرمها وانزل معاها الفلفل الرومي والحامي وانزل السجق وافرم واضع الملح واضع اللحمة بعد فرمهم تاخد لفة
4- اقوم بفرد العجينة الدواير نفس المقاس وتكون رقيقة وبعد مفرد كل الكمية
5- اضع من الخلطة علي دائرة واقوم بوضع القطعة الاخري واقوم بغلقها لعمل شكلها رغيف حواوشي وهكذا مع الباقي
6- احضر صنية وادهنها سمن واحط الحواوشي وادن وشة سمنة وادخلهم الفرن حتي تمام النضج .
المقادير :
العجينة :
3 كوب دقيق
ثلث كوب زيت
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الحشو :
1/2 كيلو سجق
1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة
2فلفل رومي
1/2فلفل حامي
ملح
سمن سايح
الطريقة :
1- اقوم بعجن الدقيق مع الملح والسكر واقلبهم انزل الزيت واقلب وانزل الماء وحدة وحدة لتتكون عجينة طريقة
2- اقوم بعجنها لمدة 10 دقايق حتي تنعم واقوم بتقسيمها لكرات صغيرة اتركها لتستريح 1/2 ساعة واغطيهم بفوطة
3- في الكبة احط البصلة وافرمها وانزل معاها الفلفل الرومي والحامي وانزل السجق وافرم واضع الملح واضع اللحمة بعد فرمهم تاخد لفة
4- اقوم بفرد العجينة الدواير نفس المقاس وتكون رقيقة وبعد مفرد كل الكمية
5- اضع من الخلطة علي دائرة واقوم بوضع القطعة الاخري واقوم بغلقها لعمل شكلها رغيف حواوشي وهكذا مع الباقي
6- احضر صنية وادهنها سمن واحط الحواوشي وادن وشة سمنة وادخلهم الفرن حتي تمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق