--> الحواوشي الاسكندراني بالسجق - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اسكندرانى / الطبخ / اللحوم / المطبخ / حواوشى / سجق / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

الحواوشي الاسكندراني بالسجق

الحواوشي الاسكندراني بالسجق الشيف / نجلاء الشرشابى


المقادير :

العجينة :
3 كوب دقيق
ثلث كوب زيت
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الحشو :
1/2 كيلو سجق
1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة
 2فلفل رومي
1/2فلفل حامي
ملح
سمن سايح

الطريقة :
1- اقوم بعجن الدقيق مع الملح والسكر واقلبهم انزل الزيت واقلب وانزل الماء وحدة وحدة لتتكون عجينة طريقة
2- اقوم بعجنها لمدة 10 دقايق حتي تنعم واقوم بتقسيمها لكرات صغيرة  اتركها لتستريح 1/2 ساعة واغطيهم بفوطة
3- في الكبة احط البصلة  وافرمها  وانزل معاها الفلفل الرومي والحامي  وانزل السجق وافرم واضع الملح واضع اللحمة بعد فرمهم تاخد لفة
4- اقوم بفرد العجينة الدواير نفس المقاس  وتكون رقيقة  وبعد مفرد كل الكمية
5- اضع  من الخلطة علي دائرة واقوم بوضع القطعة الاخري واقوم بغلقها لعمل شكلها رغيف حواوشي وهكذا مع الباقي
6- احضر صنية وادهنها  سمن  واحط الحواوشي وادن وشة سمنة  وادخلهم الفرن حتي تمام النضج .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top