صوابع زينب الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
كوب دقيق
كوب دقيق سميد
ملعقة صغيرة خميرة
رشة سكر
رشة ملح
ملعقتين زيت
ماء للعجن
زيت للقلي
فانيليا
شربات
الطريقة
1- اضع الدقيق والسميد والسكر والملح والخميرة والفانيليا والزيت واقلبهم كويس
2- ابدء اضع الماء وحدة وحدة حتي تصبح عجينة طرية واتركها تخمر لمدة ساعة
3- احد قطعة قطعة واعملها صوابع وامشيها علي المبشرة وبعد مخلص الكمية كلها اتركها 5 دقايق ترتاح
4- اسخن الزيت وابدا انزلهم في الزيت حتي تاخذ اللون الذهبي المحمر وانزعها علي العسل البارد ع طول .
المقادير :
كوب دقيق
كوب دقيق سميد
ملعقة صغيرة خميرة
رشة سكر
رشة ملح
ملعقتين زيت
ماء للعجن
زيت للقلي
فانيليا
شربات
الطريقة
1- اضع الدقيق والسميد والسكر والملح والخميرة والفانيليا والزيت واقلبهم كويس
2- ابدء اضع الماء وحدة وحدة حتي تصبح عجينة طرية واتركها تخمر لمدة ساعة
3- احد قطعة قطعة واعملها صوابع وامشيها علي المبشرة وبعد مخلص الكمية كلها اتركها 5 دقايق ترتاح
4- اسخن الزيت وابدا انزلهم في الزيت حتي تاخذ اللون الذهبي المحمر وانزعها علي العسل البارد ع طول .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق