--> طريقة عمل الممبار - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / الممبار / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الممبار

الممبار / الشيف نجلاء الشرشابي 


المقادير :

 كيلو ممبار
كيلو طماطم  قطع
 كيلو بصل
 شدة شبت
 شدة بقدونس
 شدة كسبرة خضرا
 كيلو ارز
1/2 راس ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت

الطريقة :

1- اقوم بتدبيل البصلة علي النار واضع الثوم واعطية تقليبة واطفي .

2- اقوم بوضع ماء علي النار علي نار هادئة حتي اقوم بعمل كل كمية الممبار ماء ببصل وطماطم وملح وفلفل اسود وكمون .

3- بعد تقطيع الممبار وغسلة انقعة في ماء وخل لاخفاء الظفارة .
.

4- اقوم بوضع الارز والشبت والبقدونس والكسبرة والبصل بالتوم والطماطم واضع ملح وفلفل وكمون وزيت .

5- خلط الحشو واقوم بوضعة داخل الممبار بس لازم ميكنش مليان يكون مبطط ويكون  فية الحشوة فراغات .

6- اقوم بعد حشو كل الكمية  واضع كل الممبار في الماء المغلي واتركة حتي يصبح بسوي كامل  واخرجة يهدا ويحمر والف هنا .


اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top