الممبار / الشيف نجلاء الشرشابي
المقادير :
كيلو ممبار
كيلو طماطم قطع
كيلو بصل
شدة شبت
شدة بقدونس
شدة كسبرة خضرا
كيلو ارز
1/2 راس ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت
الطريقة :
1- اقوم بتدبيل البصلة علي النار واضع الثوم واعطية تقليبة واطفي .
2- اقوم بوضع ماء علي النار علي نار هادئة حتي اقوم بعمل كل كمية الممبار ماء ببصل وطماطم وملح وفلفل اسود وكمون .
3- بعد تقطيع الممبار وغسلة انقعة في ماء وخل لاخفاء الظفارة .
.
4- اقوم بوضع الارز والشبت والبقدونس والكسبرة والبصل بالتوم والطماطم واضع ملح وفلفل وكمون وزيت .
5- خلط الحشو واقوم بوضعة داخل الممبار بس لازم ميكنش مليان يكون مبطط ويكون فية الحشوة فراغات .
6- اقوم بعد حشو كل الكمية واضع كل الممبار في الماء المغلي واتركة حتي يصبح بسوي كامل واخرجة يهدا ويحمر والف هنا .
المقادير :
كيلو ممبار
كيلو طماطم قطع
كيلو بصل
شدة شبت
شدة بقدونس
شدة كسبرة خضرا
كيلو ارز
1/2 راس ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت
الطريقة :
1- اقوم بتدبيل البصلة علي النار واضع الثوم واعطية تقليبة واطفي .
2- اقوم بوضع ماء علي النار علي نار هادئة حتي اقوم بعمل كل كمية الممبار ماء ببصل وطماطم وملح وفلفل اسود وكمون .
3- بعد تقطيع الممبار وغسلة انقعة في ماء وخل لاخفاء الظفارة .
.
4- اقوم بوضع الارز والشبت والبقدونس والكسبرة والبصل بالتوم والطماطم واضع ملح وفلفل وكمون وزيت .
5- خلط الحشو واقوم بوضعة داخل الممبار بس لازم ميكنش مليان يكون مبطط ويكون فية الحشوة فراغات .
6- اقوم بعد حشو كل الكمية واضع كل الممبار في الماء المغلي واتركة حتي يصبح بسوي كامل واخرجة يهدا ويحمر والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق