خلية نحل بحشو البيتزا / نجلاء الشرشابي
المقادير :
3 كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
رشة سكر
1/4 ملعقة بيكينج بودر
1/4 كوب زيت
1/2 كوب زبادي
ماء للعجن
الحشو :
1/2 كوب جبنة مونزاريلا
1/2 كوب جبنة رومي
ملعقتين كبار كاتشاب
زيتون اسود
الطريقة :
1- اقوم باحضار بولة اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة والبيكينج بودر واقوم تقليبهم جيدا.
2 اضع الزبادي واقلب واضع الماء وحدة وحدة حتي تتكون عجينة طرية اتركها تخمر.
3- اقوم بعمل الحشوة اضع المونزاريلا والجبنة الرومي والزيتون والكاتشاب واقلبهم كويس جدا.
4- بعد تخمير العجينة ااقوم بتقسيمها كور واحضر صنية واقوم بحشو كل عجينة واكورها واضعهم في الصنية وبين كل كورة والتنية فراغ بسيط.
5- اتركها واغطيها باي ورق بالستيكي واتركها تخمر 10 دقايق وادهن الوجة بالكاتشاب وادخلها الفرن حتي تمام النضج يفضل الصنية تكون بتتفتح من الجنب.
المقادير :
3 كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
رشة سكر
1/4 ملعقة بيكينج بودر
1/4 كوب زيت
1/2 كوب زبادي
ماء للعجن
الحشو :
1/2 كوب جبنة مونزاريلا
1/2 كوب جبنة رومي
ملعقتين كبار كاتشاب
زيتون اسود
الطريقة :
1- اقوم باحضار بولة اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة والبيكينج بودر واقوم تقليبهم جيدا.
2 اضع الزبادي واقلب واضع الماء وحدة وحدة حتي تتكون عجينة طرية اتركها تخمر.
3- اقوم بعمل الحشوة اضع المونزاريلا والجبنة الرومي والزيتون والكاتشاب واقلبهم كويس جدا.
4- بعد تخمير العجينة ااقوم بتقسيمها كور واحضر صنية واقوم بحشو كل عجينة واكورها واضعهم في الصنية وبين كل كورة والتنية فراغ بسيط.
5- اتركها واغطيها باي ورق بالستيكي واتركها تخمر 10 دقايق وادهن الوجة بالكاتشاب وادخلها الفرن حتي تمام النضج يفضل الصنية تكون بتتفتح من الجنب.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق