تورتة باكريمة والفاكهة : نجلاء الشرشابى
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر
كوب لبن
1/2 كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3 باكو فانيليا
ملعقة كبيرة خل
3 بيضة
رشة ملح
الشربات :
كوب عصير برتقال
1/2 كوب من السكر
للتزيين :
كريم شانتية
اي فاكهة محببة اليكي
جيلي للتلميع
الطريقة :
1- اضع في الخلاط الزيت واللبن والسكر والخل والفانيليا والبيض واقوم بخلطهم جيدا
2- اقوم بوضع الدقيق في بولة ورشة ملح والبيكينج بودر واقلبهم وانزل عليهم بالخليط الي في الخلاط
3+- اقوم بتقليبهم حتي يختفي الدقيق واحضر صنية مقاس 30 وادهنها زيت واعفرها دقيق وانزل الخلطة وعلي فرن درجة حرارة 180 درجة ساخن من قبل
4- اضع حلة علي النار واضع السكر مع البرتقال ويغلو لمدة 10 دقايق واتركة ليبرد
5- اضع الكريم شانتية مع القليل من الماء او اللبن مع كيس الكريم شانتية مقدار فنجان من اللبن او الماء المثلج واضربة بمضرب كهرباء حتي يتماسك
6- بعد سوا الكيكة اتركها تبرد وبعد متبرد اقوم بوضع الكريمة علي الوجة واسقيها بالشربات بفرشاة او ملعقة ابدا انزل الشربات بالملعقة عليها كلها وحدة وحدة
7- احضر الجيلي اضع باكو جيلي اناناس مع كوب ماء ساخن وامزجهم واتركهم ليهدئو جدا
8- اقوم بتزيين الكيكة اضع الكريمة وافردها علي الوجة وازين بالفاكهة وابدا من الجانب اضعوردات علي كل جانب الكيكة باستخدام القمع
9- ابدا اضع بالفرشاة الجيلي لتلميع الفاكهة وادخلها الثلاجة لمدة 5 ساعات وبالف هنا وشفا
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر
كوب لبن
1/2 كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3 باكو فانيليا
ملعقة كبيرة خل
3 بيضة
رشة ملح
الشربات :
كوب عصير برتقال
1/2 كوب من السكر
للتزيين :
كريم شانتية
اي فاكهة محببة اليكي
جيلي للتلميع
الطريقة :
1- اضع في الخلاط الزيت واللبن والسكر والخل والفانيليا والبيض واقوم بخلطهم جيدا
2- اقوم بوضع الدقيق في بولة ورشة ملح والبيكينج بودر واقلبهم وانزل عليهم بالخليط الي في الخلاط
3+- اقوم بتقليبهم حتي يختفي الدقيق واحضر صنية مقاس 30 وادهنها زيت واعفرها دقيق وانزل الخلطة وعلي فرن درجة حرارة 180 درجة ساخن من قبل
4- اضع حلة علي النار واضع السكر مع البرتقال ويغلو لمدة 10 دقايق واتركة ليبرد
5- اضع الكريم شانتية مع القليل من الماء او اللبن مع كيس الكريم شانتية مقدار فنجان من اللبن او الماء المثلج واضربة بمضرب كهرباء حتي يتماسك
6- بعد سوا الكيكة اتركها تبرد وبعد متبرد اقوم بوضع الكريمة علي الوجة واسقيها بالشربات بفرشاة او ملعقة ابدا انزل الشربات بالملعقة عليها كلها وحدة وحدة
7- احضر الجيلي اضع باكو جيلي اناناس مع كوب ماء ساخن وامزجهم واتركهم ليهدئو جدا
8- اقوم بتزيين الكيكة اضع الكريمة وافردها علي الوجة وازين بالفاكهة وابدا من الجانب اضعوردات علي كل جانب الكيكة باستخدام القمع
9- ابدا اضع بالفرشاة الجيلي لتلميع الفاكهة وادخلها الثلاجة لمدة 5 ساعات وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق