كيكة اسفنجية بعجينة السكر /نجلاء الشرشابي
المقادير :
2كوب دقيق
كوب وربع سكر
6بيضة
باكو كيك شيف
2باكو فانيليا
عجينة السكر :
3كوب سكر بودرة
2ملعقة كبيرة ماء
الوان طبيعية صحية
2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
كريم شنتية
نشا للفرد
الطريقة :
1- اقوم بضرب البيض معالفانيليا في العجان واضرب واقوم بوضع السكر مع الخفق المستمر
2- بعد ميجمد الخليط واضع الكيك شيف علي الدقيق ورشة الملح وابدا انزل ملعقة ملعقة
3- ابدء ازود واقلب براحة من تحت لفوق وهكذا حتي يختفي الدقيق وينفذ وانزلة فيث صنية 22 مدهونة ومبطنة بدقيق
4- ادخلها الفرن لمدة 1/2 ساعة وبعد متخرج اتركها تبرد وابيتها متغطية ليلة
5- للعجينة اضع السكر في العجان واضع علي العسل الماء واضع لون لو عاوزاها اي لون حطي الي تفضلية ممكن تبقا بيضة
6- وانزلهم علي السكر وحدة وحدة لغاية متبقا عجينة واضعها في كيس لازم الكيس وافردها علي نشا لغاية متصبح رفيعة
7- اغطي الكيكة بالكريم شانتية كلها وانزل عليها بعجينة السكر واتركها تتماسك مع الكيكة وانفض كل النشا الي عليها واقطع الزايد
8- ممكن اعمل اشكال بعجينة السكر الوان تانية والف هنا .
المقادير :
2كوب دقيق
كوب وربع سكر
6بيضة
باكو كيك شيف
2باكو فانيليا
عجينة السكر :
3كوب سكر بودرة
2ملعقة كبيرة ماء
الوان طبيعية صحية
2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
كريم شنتية
نشا للفرد
الطريقة :
1- اقوم بضرب البيض معالفانيليا في العجان واضرب واقوم بوضع السكر مع الخفق المستمر
2- بعد ميجمد الخليط واضع الكيك شيف علي الدقيق ورشة الملح وابدا انزل ملعقة ملعقة
3- ابدء ازود واقلب براحة من تحت لفوق وهكذا حتي يختفي الدقيق وينفذ وانزلة فيث صنية 22 مدهونة ومبطنة بدقيق
4- ادخلها الفرن لمدة 1/2 ساعة وبعد متخرج اتركها تبرد وابيتها متغطية ليلة
5- للعجينة اضع السكر في العجان واضع علي العسل الماء واضع لون لو عاوزاها اي لون حطي الي تفضلية ممكن تبقا بيضة
6- وانزلهم علي السكر وحدة وحدة لغاية متبقا عجينة واضعها في كيس لازم الكيس وافردها علي نشا لغاية متصبح رفيعة
7- اغطي الكيكة بالكريم شانتية كلها وانزل عليها بعجينة السكر واتركها تتماسك مع الكيكة وانفض كل النشا الي عليها واقطع الزايد
8- ممكن اعمل اشكال بعجينة السكر الوان تانية والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق