كيكة الجيلي الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
2كوب دقيق
كوب لبن
كوب سكر
1/2 كوب زيت
3 بيضة
فانيليا
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
3باكو جيلي
3كوب ماء
الطريقة :
1- اضع في الخلاط اللبن والزيت والسكر والبيض والفانيليا واضربهم جيدا
2- اقوم بوضع الدقيق والبيكينج بودر والملح في بولة واقوم بمزجهم
3- اضع الخليط علي الدقيق واقوم بمزجهم سويا حتي يختفي الدقيق
4- احضر صنية ادهنها زيت وابطنها بدقيق وانزل فيها بالخليط ويدخل الفرن علي 180 درجة حتي تمام النضج
5- اضع الماء علي النار حتي تغلي واقوم بابعادها علي النار واضع الجيلي وامزجهم جيدا واتركة يبرد
6- اخرج الكيكة واتركها تهدا واقلبها في طبق ازيل الطبقة العلوية من الكيكة بالسكين وانزل عليها بالجيلي وادخلها الثلاجة لتاني يوم والف هنا
المقادير :
2كوب دقيق
كوب لبن
كوب سكر
1/2 كوب زيت
3 بيضة
فانيليا
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
3باكو جيلي
3كوب ماء
الطريقة :
1- اضع في الخلاط اللبن والزيت والسكر والبيض والفانيليا واضربهم جيدا
2- اقوم بوضع الدقيق والبيكينج بودر والملح في بولة واقوم بمزجهم
3- اضع الخليط علي الدقيق واقوم بمزجهم سويا حتي يختفي الدقيق
4- احضر صنية ادهنها زيت وابطنها بدقيق وانزل فيها بالخليط ويدخل الفرن علي 180 درجة حتي تمام النضج
5- اضع الماء علي النار حتي تغلي واقوم بابعادها علي النار واضع الجيلي وامزجهم جيدا واتركة يبرد
6- اخرج الكيكة واتركها تهدا واقلبها في طبق ازيل الطبقة العلوية من الكيكة بالسكين وانزل عليها بالجيلي وادخلها الثلاجة لتاني يوم والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق