الجاتوة / نجلاء الشرشابي
المقادير :
10 بيض
2كوب سكر
2وربع كوب دقيق
كوب ماء
2ملعقة كبيرة كاكاو
2ملعقة كبيرة خل
4ملعقة صغيرة بيكينج بودر
4باكو فانيليا
الوجة :
كريم شانتية
شيكولاتة مبشورة
كاكاو
جوز هند
الطريقة :
1- افصل البياض عن الصفار والحلة تكون نضيفة بدون نقطة ماء .
2- اضع البياض والخل ورشة ملح واقوم بخفقة حتي يحدث فوم او ينتفخ ويصبح ابيض وماسك.
3- اقوم بوضع الصفار واضع الفانيليا واخفق واضع السكر والمية وحدة وحدة مع الخفق لغاية ميتقل .
4- اقوم بوضع البيكينج بودر مع الدقبق واقلبهم واضع الدقيق علي الصفار واقلب براحة من تحت لفوق.
5- وبعد كده اضع البياض عليه وابدء اقلب براحة وانزل وحدة وحدة مش كلو مة واحدة معلقة معلقة واقلب براحة .
6- اقسم الكمية اضع في صنية النص الابيض والتانية اضع الكاكاو واقلبهم واضعهم في صنية وادخل الصنيتين الفرن حتي تمام النضج وتبات ليلية .
7- يستحسن يكون الصواني مستطيلة وبعد ميباتو ليلة اضع الطبقة الاولي واضع الكريم شانتية عليها واضع الطبقة الثانية واضع كريم شانتية .
8- ازوق الزواق الي انا عاوزاه بالشيكولاتة المبشورة حسب الرغبة .
المقادير :
10 بيض
2كوب سكر
2وربع كوب دقيق
كوب ماء
2ملعقة كبيرة كاكاو
2ملعقة كبيرة خل
4ملعقة صغيرة بيكينج بودر
4باكو فانيليا
الوجة :
كريم شانتية
شيكولاتة مبشورة
كاكاو
جوز هند
الطريقة :
1- افصل البياض عن الصفار والحلة تكون نضيفة بدون نقطة ماء .
2- اضع البياض والخل ورشة ملح واقوم بخفقة حتي يحدث فوم او ينتفخ ويصبح ابيض وماسك.
3- اقوم بوضع الصفار واضع الفانيليا واخفق واضع السكر والمية وحدة وحدة مع الخفق لغاية ميتقل .
4- اقوم بوضع البيكينج بودر مع الدقبق واقلبهم واضع الدقيق علي الصفار واقلب براحة من تحت لفوق.
5- وبعد كده اضع البياض عليه وابدء اقلب براحة وانزل وحدة وحدة مش كلو مة واحدة معلقة معلقة واقلب براحة .
6- اقسم الكمية اضع في صنية النص الابيض والتانية اضع الكاكاو واقلبهم واضعهم في صنية وادخل الصنيتين الفرن حتي تمام النضج وتبات ليلية .
7- يستحسن يكون الصواني مستطيلة وبعد ميباتو ليلة اضع الطبقة الاولي واضع الكريم شانتية عليها واضع الطبقة الثانية واضع كريم شانتية .
8- ازوق الزواق الي انا عاوزاه بالشيكولاتة المبشورة حسب الرغبة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق