--> طريقة عمل الجاتوة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / جاتوة / سواريهات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الجاتوة

الجاتوة / نجلاء الشرشابي 

المقادير :
10 بيض
2كوب سكر 
2وربع كوب دقيق
كوب ماء 
2ملعقة كبيرة كاكاو 
2ملعقة كبيرة خل
4ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
4باكو فانيليا 
الوجة :
كريم شانتية 
شيكولاتة مبشورة 
كاكاو 
جوز هند

الطريقة :
1- افصل البياض عن الصفار والحلة تكون نضيفة بدون نقطة ماء .

2- اضع البياض والخل ورشة ملح واقوم بخفقة حتي يحدث فوم او ينتفخ ويصبح ابيض وماسك.

3- اقوم بوضع الصفار واضع الفانيليا واخفق واضع السكر والمية وحدة وحدة مع الخفق  لغاية ميتقل .

4- اقوم بوضع البيكينج بودر مع الدقبق واقلبهم واضع الدقيق علي الصفار واقلب براحة من تحت لفوق.

5- وبعد كده اضع البياض عليه وابدء اقلب براحة وانزل وحدة وحدة مش كلو مة واحدة معلقة معلقة واقلب براحة .

6- اقسم الكمية اضع في صنية النص الابيض والتانية اضع الكاكاو واقلبهم واضعهم في صنية وادخل الصنيتين الفرن حتي تمام النضج وتبات ليلية .

7- يستحسن يكون الصواني مستطيلة وبعد ميباتو ليلة اضع الطبقة الاولي واضع الكريم شانتية عليها واضع الطبقة الثانية واضع كريم شانتية .

8- ازوق الزواق الي انا عاوزاه بالشيكولاتة المبشورة حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top