كنافة بالمهلبية الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
1/2 كيلو كنافة
كوب سمنة سايحة
2 كوب لبن
2 ملعقة من النشا
1/2 كوب سكر بودة
1/2 كوب قشطة
جوز هند
زبيب
شربات
الطريقة :
1- اضع حلة علي النار اضع اللبن واضع القشطة واقلب كويس حتي يسخن اللبن ادوب النشا في مية او لبن وانزلة علي اللبن مع التقليب بدون توقف وعندما يصبح قوامة ثقيل اطفي .
2- اضع علي الكنافة اضع عليها السكر واقلبهم مع بعض احط بعد كده السمنة واقلب كويس حتي تتشرب الكنافة السمنة
3- احضر صنية ادهنها سمنة واضع نص كمية الكنافة واضغطها كويس اضع الزبيب وجوز الهند واضع المهلبية في المنتصف فقط
4- اضع باقي الكنافة واضعها كويس وادخلها الفرن شوية تحت واطلعها اعلي الفرن حتي تاخذ وجة محمر واعطيها العسل البارد واغطيها 10 دقايق وارجع اقلبها تاني واغطيها 10 دقايق وممكن اضع عليها القليل من العسل البارد .
المقادير :
1/2 كيلو كنافة
كوب سمنة سايحة
2 كوب لبن
2 ملعقة من النشا
1/2 كوب سكر بودة
1/2 كوب قشطة
جوز هند
زبيب
شربات
الطريقة :
1- اضع حلة علي النار اضع اللبن واضع القشطة واقلب كويس حتي يسخن اللبن ادوب النشا في مية او لبن وانزلة علي اللبن مع التقليب بدون توقف وعندما يصبح قوامة ثقيل اطفي .
2- اضع علي الكنافة اضع عليها السكر واقلبهم مع بعض احط بعد كده السمنة واقلب كويس حتي تتشرب الكنافة السمنة
3- احضر صنية ادهنها سمنة واضع نص كمية الكنافة واضغطها كويس اضع الزبيب وجوز الهند واضع المهلبية في المنتصف فقط
4- اضع باقي الكنافة واضعها كويس وادخلها الفرن شوية تحت واطلعها اعلي الفرن حتي تاخذ وجة محمر واعطيها العسل البارد واغطيها 10 دقايق وارجع اقلبها تاني واغطيها 10 دقايق وممكن اضع عليها القليل من العسل البارد .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق