كبد وقوانص بالفريك / نجلاء الشرشابي
المقادير :
فريك منقوع
كبد وقوانص
طماطم مبشورة
بصل ثوم مفروم
فلفل رومي
فلفل حار
مرقة لحمة
سمنة
فلفل اسود
كمون
ملح
قرفة
زنجبيل
بهارات
الطريقة:
1- طاسة علي النار مع السمنة واضع البصلة والقليل من الملح واضع فلفل رومي قطع .
2- مع الفلفل الحامي علي حسب الرغبة وابلهم مع بعض وبعد كده انزل القوانص .
3- اديها نص سوي وبعدين اضع الكبدة واتبلهم بكل التوابل واتركها تتستوي .
4- طاسة وسمنة علي النار احمر فيهم الثوم واقوم بوضع الفريك احمر فية الفريك .
5- اضع الطماطم واتبيلها ملح وفلفل واعطي الفريك سوا بس مش كامل .
6- اجيب طواجن علي حسب اعداد الاسرة واضع الكبد والفوانص والفريك فوق وادخلهم الفرن .
المقادير :
فريك منقوع
كبد وقوانص
طماطم مبشورة
بصل ثوم مفروم
فلفل رومي
فلفل حار
مرقة لحمة
سمنة
فلفل اسود
كمون
ملح
قرفة
زنجبيل
بهارات
الطريقة:
1- طاسة علي النار مع السمنة واضع البصلة والقليل من الملح واضع فلفل رومي قطع .
2- مع الفلفل الحامي علي حسب الرغبة وابلهم مع بعض وبعد كده انزل القوانص .
3- اديها نص سوي وبعدين اضع الكبدة واتبلهم بكل التوابل واتركها تتستوي .
4- طاسة وسمنة علي النار احمر فيهم الثوم واقوم بوضع الفريك احمر فية الفريك .
5- اضع الطماطم واتبيلها ملح وفلفل واعطي الفريك سوا بس مش كامل .
6- اجيب طواجن علي حسب اعداد الاسرة واضع الكبد والفوانص والفريك فوق وادخلهم الفرن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق