مطبق شاورما الدجاج / الشيف نجلاء الشرشابى
المقادير :
3كوب دقيق
رشة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
سمنة للفرد
الحشو :
شلارائح صدور دجاج
علبة من زبادي
ملعقة كبيرة كاتشاب
بصل
عصير ليمون
فلفل رومي
ملح
فلفل اسود
بهارات
زيت
الطريقة :
1- اقوم بوضع الدقيق مع الملح والسكر واعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية .
2- اتركها تستريح واقسمها كور وافرد كل كرة رقيق جدا .
3-اقوم بتتبيل الدجاج بالملح والفلفل الاسود والبهارات وعصير الليمون ويستحسن تبات يوم في الثلاجة .
4- اقوم بوضع طاسة علي النار اضع البصل والفلفل الرومي ورشة من الملح حتي يدبل واضع الدجاج حت.ي تمام النضج .
5- اقوم بوضع الزبادي والكاتشاب واضعهم علي الدجاج بعد خروجة من علي النار واخلطهم مع بعض .
6- بعد فرد العجين رقيق اقوم بوضع جزء من الحشو في منتصف كل ورق عجين حشوة واقوم بدهن اطراف الدائرة بالسمنة وتكون مرملة .
7- اقوم بتطبيق الجزئين علي الحشو ودهنها سمنة من الاطراف واطويها من الجهتين وادهن الوجة سمنة واضعها في الصنية وهكذا مع كل العجين ويدخل الفرن حتي تمام النضج .
المقادير :
3كوب دقيق
رشة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
سمنة للفرد
الحشو :
شلارائح صدور دجاج
علبة من زبادي
ملعقة كبيرة كاتشاب
بصل
عصير ليمون
فلفل رومي
ملح
فلفل اسود
بهارات
زيت
الطريقة :
1- اقوم بوضع الدقيق مع الملح والسكر واعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية .
2- اتركها تستريح واقسمها كور وافرد كل كرة رقيق جدا .
3-اقوم بتتبيل الدجاج بالملح والفلفل الاسود والبهارات وعصير الليمون ويستحسن تبات يوم في الثلاجة .
4- اقوم بوضع طاسة علي النار اضع البصل والفلفل الرومي ورشة من الملح حتي يدبل واضع الدجاج حت.ي تمام النضج .
5- اقوم بوضع الزبادي والكاتشاب واضعهم علي الدجاج بعد خروجة من علي النار واخلطهم مع بعض .
6- بعد فرد العجين رقيق اقوم بوضع جزء من الحشو في منتصف كل ورق عجين حشوة واقوم بدهن اطراف الدائرة بالسمنة وتكون مرملة .
7- اقوم بتطبيق الجزئين علي الحشو ودهنها سمنة من الاطراف واطويها من الجهتين وادهن الوجة سمنة واضعها في الصنية وهكذا مع كل العجين ويدخل الفرن حتي تمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق