كحك / نجلاء الشرشابي
المقادير :
3كوب دقيق
كوب سمنة سايحة
1/2 كوب ماء
ملعقة كبيرة سكر بودر
3ملعقة كبيرة سمسم
ريحة الكحك
ملعقة صغيرةخميرة فورية
رشة ملح
ماء للعجن
الطريقة :
1- اضع الدقيق ورشة الملح والسكر وريحة الكحك والخميرة والسمسم واعجن.
2- انزل السمن وانزل بماء للعجن حتي يصبح عجينة طرية واترك العجينة تختمر ساعة .
3- بعد متخمر اشكل العجينة في الصاج واترك بين كل وحدة ووحدة فراغ بسيط وانقشها .
4- لو حابة يكون سادة يبقا زي مهوة لو عاوزاه محشي ممكن تحشية عجوة او ملبن واعمل نفس الخطوات .
5- ادخل الكحك الفرن واول ميتحرك في الصاج ويكون استوي اخرجة والف هنا .
المقادير :
3كوب دقيق
كوب سمنة سايحة
1/2 كوب ماء
ملعقة كبيرة سكر بودر
3ملعقة كبيرة سمسم
ريحة الكحك
ملعقة صغيرةخميرة فورية
رشة ملح
ماء للعجن
1- اضع الدقيق ورشة الملح والسكر وريحة الكحك والخميرة والسمسم واعجن.
2- انزل السمن وانزل بماء للعجن حتي يصبح عجينة طرية واترك العجينة تختمر ساعة .
3- بعد متخمر اشكل العجينة في الصاج واترك بين كل وحدة ووحدة فراغ بسيط وانقشها .
4- لو حابة يكون سادة يبقا زي مهوة لو عاوزاه محشي ممكن تحشية عجوة او ملبن واعمل نفس الخطوات .
5- ادخل الكحك الفرن واول ميتحرك في الصاج ويكون استوي اخرجة والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق