--> الكيكة الاسفنجية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلو / الحلويات / الكيك / الكيكه الاسفنجيه / على قد الايد / كيك الاسفنجى / نجلاء الشرشابى

الكيكة الاسفنجية

الكيكة الاسفنجية 



المقادير :
5 بيض
11/4 كوب دقيق
كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3 باكو فانيليا
3 ملاعق زيت

الطريقة :
1- احضر طبق نضيف مفيش فية مية خالص اضع البيض واضرب بمضرب الكهرباء او العجان
2- انزل الفانيليا وانزل السكر شوية شوية  واضرب علي اعلي سرعة   حتي يجمد قوام البيض
3- اضع في بولة الدقيق والملح والبيكينج بودر
4- اول ميجمد البيض اهدي خالص وانزل الزيت شوية شوية واوقف
5-  ابدا انزل الدقيق ملعقة ملعقة و اقلب براحة من تحت لفوق وكل ميختفي الدقيق اضع ملعقة تانية وهكذا حتي نفاذ الكمية
6- احضر صنية مقاس 22 وادهنها زيت  وابطنها دقيق  وو انزل الكيكة وعلي الفرن درجة حرارة 180 درجة  حتي تمام النضج
7- بعد 1/4 ساعة اختبرها بخلة لو نضيفة يبقا اطلعها اطفي عليها واتركها 5 دقائق  واخرجها وقبل التزيين ابيتها متغطية في الثلاجة

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top