الكيكة الاسفنجية
المقادير :
5 بيض
11/4 كوب دقيق
كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3 باكو فانيليا
3 ملاعق زيت
الطريقة :
1- احضر طبق نضيف مفيش فية مية خالص اضع البيض واضرب بمضرب الكهرباء او العجان
2- انزل الفانيليا وانزل السكر شوية شوية واضرب علي اعلي سرعة حتي يجمد قوام البيض
3- اضع في بولة الدقيق والملح والبيكينج بودر
4- اول ميجمد البيض اهدي خالص وانزل الزيت شوية شوية واوقف
5- ابدا انزل الدقيق ملعقة ملعقة و اقلب براحة من تحت لفوق وكل ميختفي الدقيق اضع ملعقة تانية وهكذا حتي نفاذ الكمية
6- احضر صنية مقاس 22 وادهنها زيت وابطنها دقيق وو انزل الكيكة وعلي الفرن درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج
7- بعد 1/4 ساعة اختبرها بخلة لو نضيفة يبقا اطلعها اطفي عليها واتركها 5 دقائق واخرجها وقبل التزيين ابيتها متغطية في الثلاجة
المقادير :
5 بيض
11/4 كوب دقيق
كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3 باكو فانيليا
3 ملاعق زيت
الطريقة :
1- احضر طبق نضيف مفيش فية مية خالص اضع البيض واضرب بمضرب الكهرباء او العجان
2- انزل الفانيليا وانزل السكر شوية شوية واضرب علي اعلي سرعة حتي يجمد قوام البيض
3- اضع في بولة الدقيق والملح والبيكينج بودر
4- اول ميجمد البيض اهدي خالص وانزل الزيت شوية شوية واوقف
5- ابدا انزل الدقيق ملعقة ملعقة و اقلب براحة من تحت لفوق وكل ميختفي الدقيق اضع ملعقة تانية وهكذا حتي نفاذ الكمية
6- احضر صنية مقاس 22 وادهنها زيت وابطنها دقيق وو انزل الكيكة وعلي الفرن درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج
7- بعد 1/4 ساعة اختبرها بخلة لو نضيفة يبقا اطلعها اطفي عليها واتركها 5 دقائق واخرجها وقبل التزيين ابيتها متغطية في الثلاجة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق