دجاج مشوي في الفرن الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
دجاجة مقطعة من الظهر
بصلة مبشورة
علبة زبادي
ملعقة كبيرة شطة
روز ماري
ملعقة كبيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
خل
عصير ليمون
1/2 ملعقة كمون
الطريقة :
1- اضع علي البصلة الملح والفلفل الاسود واضعهم في بولة كبيرة واقوم بفركها جيدا حتي تنزل منا المية
2- احضر بولة اخري اضع الزبادي وماء البصل والشطة والخل والليمون والزعتر وروز الماري والكمون وملح وفلفل اسود
3- امزج كل المكونات واضع الفرخة واتبلها جيدا بالتتبيلة يفضل تركها في الثلاجة يومين قبل الشوي واحضر صنية واضع فيها زيت واضع الفرخة ويكون الصدر لاعلي
4- ادخل الفرخة الفرن لمدة ساعة لو لتمام النضج تقدم مع طحينة وسلطة .
المقادير :
دجاجة مقطعة من الظهر
بصلة مبشورة
علبة زبادي
ملعقة كبيرة شطة
روز ماري
ملعقة كبيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
خل
عصير ليمون
1/2 ملعقة كمون
الطريقة :
1- اضع علي البصلة الملح والفلفل الاسود واضعهم في بولة كبيرة واقوم بفركها جيدا حتي تنزل منا المية
2- احضر بولة اخري اضع الزبادي وماء البصل والشطة والخل والليمون والزعتر وروز الماري والكمون وملح وفلفل اسود
3- امزج كل المكونات واضع الفرخة واتبلها جيدا بالتتبيلة يفضل تركها في الثلاجة يومين قبل الشوي واحضر صنية واضع فيها زيت واضع الفرخة ويكون الصدر لاعلي
4- ادخل الفرخة الفرن لمدة ساعة لو لتمام النضج تقدم مع طحينة وسلطة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق