--> طريقة عمل البيتزا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيتزا / الطبخ / المطبخ / المعجنات / بيتزا / بيتزا ايطاليه / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل البيتزا

طريقة عمل البيتزا : الشيف نجلاء الشرشابى 


المقاادير :
كيلو دقيق
1/2 كوب زيت
2ملعقة كبيرة خميرة فورية
2ملعقة كبيرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 كوب لبن بودرة
ماء للعجن
الطبقة الثانية :
عصير طماطم
ثوم
زعتر
ملح
فلفل اسود
زيت
الحشو :
لحمة معصجة
فراخ شاورما
جبنة رومي
جبنة مونزاريلا
زيتون اسود

الطريقة :
1- اضع الدقيق والسكر والملح والخميرة واللبن واقلبهم مع بعض
2- اقوم بوضع الزيت وانزل بالماء حتي تتكون عجينة طرية اقسمها 4 كرات  واتركم يتخمرو ساعة
3- اقوم بعمل الطبقة الثانية اضع علي النارحلة فيها زيت اضع الثوم واحمرو واضع الطماطم والزعتر واملح والفلفل الاسود
4- اتركها لتتسبك وانزعها من علي النار حتي تهدا  وعندما تختمر العجين اقوم باخذ واحدة واحدة وافردها اضع التسبيكة كطبقة واضع الحشوة اللحمة  ومرة ثانية الفراخ
5- اضع الجبنة الرومي  والزيتون والمونزاريلا وادخلها الفرن حتي تنضج
6- الكيلو دقيق بيتعمل 4 بيتزا كبار ممكن تاخدو نص الكمية او تعملوهم كلهم وممكن العجين يفضل في كيس نضيف في الفليزر لحين الاستخدام والحشو حسب الاختيار لكن الاساس العجين والطبقة الثانية والف هنا

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top