طريقة تحضير الكبيبة الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
1/2 كيلو برغل منقوع
1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة مبشورة
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
زيت
الطريقة :
1- اضع في الكبة البرغل والقليل من الماء واقوم بعجن البرغل جيدا حتي يصبح عجينة
2- اضع بعدذلك نصف كمية اللحمة واقوم بفرمهم سويا حتي يندمجومع التقليب الدائم
3- بعد عجن البرغل واللحمة المفرومة اضعهم في الثلاجة نصف ساعة
4- اقوم بتعصيج اللحمة المتبقية واقوم باخذ قطع من خلطة البرغل واللحمة واعمل دايرة واضع اللحمة المفرومة واقفل عليها واكور وهكذا
5- اضع الطاسة علي النار واضع الزيت للقلي غزير وبعد نفاذ الكمية كلها اقوم بقليها وامزعها من الزيت واقدمها والف هنا
المقادير :
1/2 كيلو برغل منقوع
1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة مبشورة
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
زيت
الطريقة :
1- اضع في الكبة البرغل والقليل من الماء واقوم بعجن البرغل جيدا حتي يصبح عجينة
2- اضع بعدذلك نصف كمية اللحمة واقوم بفرمهم سويا حتي يندمجومع التقليب الدائم
3- بعد عجن البرغل واللحمة المفرومة اضعهم في الثلاجة نصف ساعة
4- اقوم بتعصيج اللحمة المتبقية واقوم باخذ قطع من خلطة البرغل واللحمة واعمل دايرة واضع اللحمة المفرومة واقفل عليها واكور وهكذا
5- اضع الطاسة علي النار واضع الزيت للقلي غزير وبعد نفاذ الكمية كلها اقوم بقليها وامزعها من الزيت واقدمها والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق