الفطير المشلتت الشيف نجلاء الشرشابى
المقادير :
كيلو دقيق
رشة ملح
2ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
سمنة سايحة للفرد
الطريقة :
1- اقوم بوضع الدقيق والملح والسكر وامزجهم وابدا بتنزيل الماء حتي تلم العجينة واوقف عجن
2- العجينة لازم تكون عجينة طرية ومتتعجنش كتير اتركها 1/2 ساعة لترتاح العجينة
3- اقوم بفرد العجينة حتي تصبح عجينة رقيقة جدا وشفافة اقوم بوضع السمن علي المنتصف واطبقها نقفين
4- اقوم بوضع السمن علي النصف واطبقها واضع السمن علي المنتصف واطبق حتي تصبح مستطيل
5- اضع السمنة علي كل القطعة واطبقها والمها تاني لتصبح دائرة واضعها في صنية واتركها 1/2 ساعة وتفرد باليد في الصنية وتدخل الفرن حتي تمام النضح والف هنا
المقادير :
كيلو دقيق
رشة ملح
2ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
سمنة سايحة للفرد
الطريقة :
1- اقوم بوضع الدقيق والملح والسكر وامزجهم وابدا بتنزيل الماء حتي تلم العجينة واوقف عجن
2- العجينة لازم تكون عجينة طرية ومتتعجنش كتير اتركها 1/2 ساعة لترتاح العجينة
3- اقوم بفرد العجينة حتي تصبح عجينة رقيقة جدا وشفافة اقوم بوضع السمن علي المنتصف واطبقها نقفين
4- اقوم بوضع السمن علي النصف واطبقها واضع السمن علي المنتصف واطبق حتي تصبح مستطيل
5- اضع السمنة علي كل القطعة واطبقها والمها تاني لتصبح دائرة واضعها في صنية واتركها 1/2 ساعة وتفرد باليد في الصنية وتدخل الفرن حتي تمام النضح والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق