كفتة الجمبري / نجلاء الشرشابي
المقادير :
1/2 كيلو جمبري
كوب ارز مطحون
شبت
بقدونس
كزبرة خضراء
بصل مفروم
ثوم مفروم
فلفل حار
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت للقلي
الصلصة :
عصير طماطم
ثوم
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت
الطريقة :
1- اضع في الكبة الرز اخلط الارز حتي يصبح بودرة.
2- اضع الخضروات مع الارز ولازم يطحنو كويس جدا جدا.
3- اقوم بوضع البصل والثوم واحن كويس جدا واضع الجمبري ضربة بسيطة واقفل.
4- اضع الملح والفلفل والكمون واقلبهم مع بعض واقوم بتشكيلها وتركها ترتاح.
5- اقوم بوضع زيت علي النار واضع الثوم واضع العصير يتسبك واضع كمون وملح وفلفل.
6- اقلي نص كمية الكفتة واضع الباقي في الصلصة و1/2 ساعة واقفل عليها والف هنا .
المقادير :
1/2 كيلو جمبري
كوب ارز مطحون
شبت
بقدونس
كزبرة خضراء
بصل مفروم
ثوم مفروم
فلفل حار
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت للقلي
الصلصة :
عصير طماطم
ثوم
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت
الطريقة :
1- اضع في الكبة الرز اخلط الارز حتي يصبح بودرة.
2- اضع الخضروات مع الارز ولازم يطحنو كويس جدا جدا.
3- اقوم بوضع البصل والثوم واحن كويس جدا واضع الجمبري ضربة بسيطة واقفل.
4- اضع الملح والفلفل والكمون واقلبهم مع بعض واقوم بتشكيلها وتركها ترتاح.
5- اقوم بوضع زيت علي النار واضع الثوم واضع العصير يتسبك واضع كمون وملح وفلفل.
6- اقلي نص كمية الكفتة واضع الباقي في الصلصة و1/2 ساعة واقفل عليها والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق