--> طريقة عمل مكرونة بالبشاميل بالجبنة المونزاريلا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / المكرونة بالبشاميل / ع قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل مكرونة بالبشاميل بالجبنة المونزاريلا

مكرونة بالبشاميل / نجلاء الشرشابي

المقادير :
مكرونة  اقلام
لحمة مفرومة
بصلة مبشورة
جبنة مونزاريلا
3ملاعق كبار زبدة
4 ملاعق كبار دقيق
فلفل الوان
فحمة
زيت
3 كوب لبن
كوب مرقة
جبنة رومي
علبة قشطة
ملح
فلفل اسود
فلفل ابيض
بهارات

الطريقة :
1- اضع ماء في حلة ع النار  وبعد الغليان اضع ملعقة كبيرة ملح ورشة من الزيت انزل لامكرونة واقلبها .

2- عندما تصبح المكرونة  نص سوا يعني طرية شوية مش اوي اطفي واغطيها دقيقة وانزلها في مصفاة واغسلها .

3- اضع طاسة علي النار اضع فيها ملعقة كبيرة زيت وازل البصلة ورشة ملح واقلب البصلة حتي يتغير لونها انزل عليها اللحمة .

4- اضع الملح والفلفل والبهارات قرفة وجنزبيل وبهارات لحمة واشوحها حتي يتغير لونها او معرفة السوا بانها تقوم بانزال الماء وتشربها مرة اخري تصبح بتمام السوا  وانزعها من علي النار .

5- اقوم بتقطيع الفلفل الالوان وممكن فلفل اخضر واضعهم علي اللحمة واقلبهم مع بعض  واحضر فحمة اضعها في ورق الومنيون واشعلها حتي تتبخر واضع القليل من الزيت واغطيها واتركها 5 دقائق.

6- لعمل البشاميل اضع حلة علي النار واضع الزبدة واول متسيح اضع الدقيق واقلبهم مع بعض واضع اللبن مع التقليب المستمر
7- واضع  الشوربة واقوم بوضع القليل من الملح والفلفل الابيض واقلب حتي يصبح بقوام مناسب .

8- اضوم باحضار صنية واضع في القاع  كبشة كبيرة من البشاميل  واضع 3 كبشات من البشاميل ع المكرونة وامزجهم مع بعض واضع نص كمية المكرونة في القالب او الصنية .

9- اقوم بوضع اللحمة وافردها واضع القليل من الجبنة الرومي والمونزاريلا واضع باقي كمية المكرونة  واضع البشاميل واضع علي الوجة  القليل من الجبنة الرومي والمونزاريلا وادخلها الفرن لغاية  مالوجة تتحمر والف هنا .

ملحوظات :
1- ممكن تستغمي عن الفلفل الالوان .

2- ممكن  بدل المونزاريلا ع الوجة تدوبي لبن مع القليل من الماء وتضعيهم ع الوجة .

3- ممكن زبادي مع لبن بودرة ويوضع ع الوجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top