سمبوسه باللحمة المفرومة الشيف / نجلاء الشرشابى
المقادير :
كوب دقيق
/ كوب زيت
ملعقة صغيرة خميرة
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الحشو :
/ كيلو لحمة مفرومة
فلفل رومي
بصل
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
الطريقة :
1- اقوم بعمل العجين اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واقوم بعجنهم بالماء حتي تصبح عجينة طرية
2- اترك العجينة لتختمر ساعة واقوم بوضع طاسة علي النار اقوم بوضع زيت وبصلة وادبلها
3- اضع قطع الفلفل الرومي وادبلها مع البصل واضع اللحمة والملح والفلفل والقرفة والجنزبيل
4- اقلبها حتي يتغير لونها وتصبح جاهزة وبعد تخمر العجينة افردها واقطعها دوائر واقوم بحشوها وغلقها مثل القطايف وقليها والف هنا .
المقادير :
كوب دقيق
/ كوب زيت
ملعقة صغيرة خميرة
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الحشو :
/ كيلو لحمة مفرومة
فلفل رومي
بصل
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
الطريقة :
1- اقوم بعمل العجين اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واقوم بعجنهم بالماء حتي تصبح عجينة طرية
2- اترك العجينة لتختمر ساعة واقوم بوضع طاسة علي النار اقوم بوضع زيت وبصلة وادبلها
3- اضع قطع الفلفل الرومي وادبلها مع البصل واضع اللحمة والملح والفلفل والقرفة والجنزبيل
4- اقلبها حتي يتغير لونها وتصبح جاهزة وبعد تخمر العجينة افردها واقطعها دوائر واقوم بحشوها وغلقها مثل القطايف وقليها والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق