كيكة بدقيق السميد / نجلاء الشرشابي
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سميد خسن
كوب ونصف سكر
3بيضة
3/4 كوب زيت
كوب زبادي
باكو كيك شيف
فانيليا
رشة ملح
ملعقة بشر ليمون
للتزيين :
جوز هند
الشربات :
2كوب سكر
2كوب ماء
عصرة ليمون
بشر ليمون
الطريقة :
1- في الخلاط اضع الزبادي والزيت والبيض والسكر والفانيليا وبشر الليمون واخلطهم .
2- اضع مكونات الشربات في حلة علي النار بدون تقليب .
3- اضع الدقيق والكيك شيف ورشة الملح وانزل عليهم الخليط الموجود في الخلاط .
4- اقلبهم مع بعض حتي يختفي الدقيق في اتجاه واحد وصنية مدهونة زيت ومبطنة دقيق وانزل الخليط.
5- ادخلها الفرن علي الرف الاوسط علي 180 درجة ساعة الا ربع تطلع انزل عليها بالعسل سخن وازينها بجوز الهند .
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سميد خسن
كوب ونصف سكر
3بيضة
3/4 كوب زيت
كوب زبادي
باكو كيك شيف
فانيليا
رشة ملح
ملعقة بشر ليمون
للتزيين :
جوز هند
الشربات :
2كوب سكر
2كوب ماء
عصرة ليمون
بشر ليمون
الطريقة :
1- في الخلاط اضع الزبادي والزيت والبيض والسكر والفانيليا وبشر الليمون واخلطهم .
2- اضع مكونات الشربات في حلة علي النار بدون تقليب .
3- اضع الدقيق والكيك شيف ورشة الملح وانزل عليهم الخليط الموجود في الخلاط .
4- اقلبهم مع بعض حتي يختفي الدقيق في اتجاه واحد وصنية مدهونة زيت ومبطنة دقيق وانزل الخليط.
5- ادخلها الفرن علي الرف الاوسط علي 180 درجة ساعة الا ربع تطلع انزل عليها بالعسل سخن وازينها بجوز الهند .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق