البسبوسة بالقشطة / نجلاء الشرشابي
المقادير :
2كوب سميد
1/2كوب زبادي
1/2 كوب زيت
1/2 كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3ملعقة كبيرة جوز هند مبشور
لبن للعجن
للحشو:
كوب لبن
كوب قشطة
3ملعقة كبيرة نشا
للتزيين :
قشطة
سوداني
شربات :
2كوب سكر
2كوب ماء
1/2 عصير ليمونة
الطريقة :
1- اضع النشا في اللبن واقلبهم كويس واحطهم علي النار واضع القشطة واقلب حتي يتغير القوام واتركة يهدء .
2- اقوم بوضع السميد والبيكينج بودر والسكر وجوز الهند واقلبهم واضع الزبادي والزيت ولو احتاجت لبن اخط .
3- اقوم بعجنها براحة ومش كتير ولازم تكون ماسكة نفسها مش سايحة احضر صنية وادهنها واضع نص كمية البسبوسة .
4- اقوم بوضع القشطة واقوم بوضع باقي البسبوسة وادخلها الفرن عندما تنضج اضع الشربات سخن والبسبوسة سخنة واغطيها .
5- وازينها بالقشطة والف هنا .
المقادير :
2كوب سميد
1/2كوب زبادي
1/2 كوب زيت
1/2 كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
3ملعقة كبيرة جوز هند مبشور
لبن للعجن
للحشو:
كوب لبن
كوب قشطة
3ملعقة كبيرة نشا
للتزيين :
قشطة
سوداني
شربات :
2كوب سكر
2كوب ماء
1/2 عصير ليمونة
الطريقة :
1- اضع النشا في اللبن واقلبهم كويس واحطهم علي النار واضع القشطة واقلب حتي يتغير القوام واتركة يهدء .
2- اقوم بوضع السميد والبيكينج بودر والسكر وجوز الهند واقلبهم واضع الزبادي والزيت ولو احتاجت لبن اخط .
3- اقوم بعجنها براحة ومش كتير ولازم تكون ماسكة نفسها مش سايحة احضر صنية وادهنها واضع نص كمية البسبوسة .
4- اقوم بوضع القشطة واقوم بوضع باقي البسبوسة وادخلها الفرن عندما تنضج اضع الشربات سخن والبسبوسة سخنة واغطيها .
5- وازينها بالقشطة والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق