الازانيا / نجلاء الشرشابي
المقادير :
3كوب دقيق
3بيضة
1/3 كوب ماء
رشة ملح
الحشو :
لحمة معصجة
البشاميل :
4كوب لبن
2ملعقة سمنة
جبنة مونزاريلا
ملح
فلفل اسود
3ملعقة كبيرة دقيق
الطريقة :
1- اقوم بعجن الدقيق والملح والبيض وانزل بالماء حتي احصل علي عجينة افردها واقطعها شرائح متسطيلة .
2- اقوم بوضع ماء يغلي واصع ملح وانزل بالعجينة حتي السوا واقوم بوضعها علي اكياس واتركها تبرد تماما .
3- اعمل البشاميل حلة علي النار اضع السمنة وانزل بالدقيق واسوية وانزل باللبن بارد حتي يتغير القوام اضع ملح وفلفل .
4- احضر قالب اضع بشاميل في الاسفل اضع قطع الازانيا واضع بشاميل اعمل 3طبقات بين كل الصبقات بشاميل واضع اللحمة .
5- اضع 3طبقات اخري بين كل طبقة منهم بشاميل لاخر طبقة اضع علي الوجة بقية البشاميل والمونزاريلا وادخلها الفرن لتمام النضج .
المقادير :
3كوب دقيق
3بيضة
1/3 كوب ماء
رشة ملح
الحشو :
لحمة معصجة
البشاميل :
4كوب لبن
2ملعقة سمنة
جبنة مونزاريلا
ملح
فلفل اسود
3ملعقة كبيرة دقيق
الطريقة :
1- اقوم بعجن الدقيق والملح والبيض وانزل بالماء حتي احصل علي عجينة افردها واقطعها شرائح متسطيلة .
2- اقوم بوضع ماء يغلي واصع ملح وانزل بالعجينة حتي السوا واقوم بوضعها علي اكياس واتركها تبرد تماما .
3- اعمل البشاميل حلة علي النار اضع السمنة وانزل بالدقيق واسوية وانزل باللبن بارد حتي يتغير القوام اضع ملح وفلفل .
4- احضر قالب اضع بشاميل في الاسفل اضع قطع الازانيا واضع بشاميل اعمل 3طبقات بين كل الصبقات بشاميل واضع اللحمة .
5- اضع 3طبقات اخري بين كل طبقة منهم بشاميل لاخر طبقة اضع علي الوجة بقية البشاميل والمونزاريلا وادخلها الفرن لتمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق