البيتي فور / نجلاء الشرشابي
المقادير :
كيلو دقيق
2كوب سكر بودرة
كيلو الا ربع زبدة
5بياض بيض
1/4 كوب زيت
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة كبيرة زبدة
لون طعام احمر واخضر
للتزيين :
فورمايسلي الوان
فورمايسلي شيكولاتة
شيكولاتة سايحة
مربي
جوز هند
فول سوداني مجروش
الطريقة :
1- اقوم بوضع الزبدة والسكر واقوم بخلطهم جيدا حتي يندمجو ويختفي السكر .
2- اقوم بوضع الزيت وبياض البيض والفانيليا واخلطهم لازم تختفي كتل الزبدة ويدخل فيهم البياض .
3- اضع في بولة الدقيق والملح والبيكينج بودر اخلطهم واضع عليهم العجينة ولو عندك عجان اضع الدقيق وحدة وحدة مع الخلط .
4- حتي احصل علي عجينة طرية لا هيا ناشفة اوي ولا ناعمة اوي ابدء اقسم العجينة 3اقسام .
5- اضع ع وحدة لون الطعام الاحمر ووحدة اللون الاخضر وفي العجان اضع الزبدة والكاكاو مع التقسيمة التالتة .
6- ممكن تعمليها كلها بيضة مش شرط تتقسم وتضعي العجينة داخل كيس حلواني وتشكليها حسب الرغبة وتوضع في صواني .
7- يدخل علي فرن سخن علي درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج ويزين حسب الرغبة .
المقادير :
كيلو دقيق
2كوب سكر بودرة
كيلو الا ربع زبدة
5بياض بيض
1/4 كوب زيت
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة كبيرة زبدة
لون طعام احمر واخضر
للتزيين :
فورمايسلي الوان
فورمايسلي شيكولاتة
شيكولاتة سايحة
مربي
جوز هند
فول سوداني مجروش
الطريقة :
1- اقوم بوضع الزبدة والسكر واقوم بخلطهم جيدا حتي يندمجو ويختفي السكر .
2- اقوم بوضع الزيت وبياض البيض والفانيليا واخلطهم لازم تختفي كتل الزبدة ويدخل فيهم البياض .
3- اضع في بولة الدقيق والملح والبيكينج بودر اخلطهم واضع عليهم العجينة ولو عندك عجان اضع الدقيق وحدة وحدة مع الخلط .
4- حتي احصل علي عجينة طرية لا هيا ناشفة اوي ولا ناعمة اوي ابدء اقسم العجينة 3اقسام .
5- اضع ع وحدة لون الطعام الاحمر ووحدة اللون الاخضر وفي العجان اضع الزبدة والكاكاو مع التقسيمة التالتة .
6- ممكن تعمليها كلها بيضة مش شرط تتقسم وتضعي العجينة داخل كيس حلواني وتشكليها حسب الرغبة وتوضع في صواني .
7- يدخل علي فرن سخن علي درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج ويزين حسب الرغبة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق