--> طريقة عمل كيلو من البيتي فور - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / البيتي فور / حلويات العيد / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل كيلو من البيتي فور

البيتي فور / نجلاء الشرشابي 

المقادير :
كيلو دقيق
2كوب سكر بودرة 
كيلو الا ربع زبدة 
5بياض بيض
1/4 كوب زيت
ملعقة صغيرة فانيليا 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة كبيرة زبدة 
لون طعام احمر واخضر 
للتزيين :
فورمايسلي الوان
فورمايسلي شيكولاتة 
شيكولاتة سايحة 
مربي
جوز هند
فول سوداني مجروش 

الطريقة :
1- اقوم بوضع الزبدة والسكر واقوم بخلطهم جيدا حتي يندمجو ويختفي السكر .

2- اقوم بوضع الزيت وبياض البيض والفانيليا واخلطهم لازم تختفي كتل الزبدة ويدخل فيهم البياض .

3- اضع في بولة الدقيق والملح والبيكينج بودر اخلطهم واضع عليهم العجينة ولو عندك عجان  اضع الدقيق وحدة وحدة مع الخلط .

4- حتي احصل علي عجينة طرية لا هيا ناشفة اوي ولا ناعمة اوي  ابدء اقسم العجينة 3اقسام .

5- اضع ع وحدة لون الطعام الاحمر ووحدة اللون الاخضر وفي العجان اضع الزبدة والكاكاو مع التقسيمة التالتة .

6- ممكن تعمليها كلها بيضة مش شرط تتقسم وتضعي العجينة داخل كيس حلواني وتشكليها حسب الرغبة  وتوضع في صواني .

7- يدخل علي فرن سخن علي درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج ويزين حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top