--> طريقة عمل برجر دجاج وكيزر - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / الدجاج والطيور / برجر دجاج وكيزر / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل برجر دجاج وكيزر

برجر دجاج وكيزر / نجلاء الشرشابي 

المقادير :
برجر الدجاج:
1/2 كيلو صدور دجاج مفرومة 
ملعقة دقيق
بصلة مبشورة 
بيضة 
ملعقة كبيرة نشا
زيت
ملح
فلفل اسود
كيزر :
3كوب دقيق
3ملعقة كبيرة لبن بودر 
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
1/4 كوب سمن 
ملعقة كبيرة سكر 
رشة ملح
ماء للعجن 
سمسم للوجة 

الطريقة :
البرجر :
1- اضع الدجاج والبصلة والدقيق والنشا والبيضة والبهارات واخلطهم .

2- اشكل المكونات الي اقراص واقليها في زيت حتي تصبح جاهزة .

الكيزر :
1- اضع الدقيق والخميرة والسكر واللبن وملح واعجن وانزل السمنة .

2- تندمج مع المكونات انزل الماء شوية شوية حتي تتكون عجينة طرية .

3- اترك العجينة متغطية لتختمر وبعد ذلك اشكلها كور في صنية واتركها تختمر تاني .

4- بس وانا بكورها اكور علي السمسم وبعد التخميرة التانية ادخلها الفرن حتي تمام النضج .




اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top