برجر دجاج وكيزر / نجلاء الشرشابي
المقادير :
برجر الدجاج:
1/2 كيلو صدور دجاج مفرومة
ملعقة دقيق
بصلة مبشورة
بيضة
ملعقة كبيرة نشا
زيت
ملح
فلفل اسود
كيزر :
3كوب دقيق
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
1/4 كوب سمن
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
سمسم للوجة
الطريقة :
البرجر :
1- اضع الدجاج والبصلة والدقيق والنشا والبيضة والبهارات واخلطهم .
2- اشكل المكونات الي اقراص واقليها في زيت حتي تصبح جاهزة .
الكيزر :
1- اضع الدقيق والخميرة والسكر واللبن وملح واعجن وانزل السمنة .
2- تندمج مع المكونات انزل الماء شوية شوية حتي تتكون عجينة طرية .
3- اترك العجينة متغطية لتختمر وبعد ذلك اشكلها كور في صنية واتركها تختمر تاني .
4- بس وانا بكورها اكور علي السمسم وبعد التخميرة التانية ادخلها الفرن حتي تمام النضج .
المقادير :
برجر الدجاج:
1/2 كيلو صدور دجاج مفرومة
ملعقة دقيق
بصلة مبشورة
بيضة
ملعقة كبيرة نشا
زيت
ملح
فلفل اسود
كيزر :
3كوب دقيق
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
1/4 كوب سمن
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
سمسم للوجة
الطريقة :
البرجر :
1- اضع الدجاج والبصلة والدقيق والنشا والبيضة والبهارات واخلطهم .
2- اشكل المكونات الي اقراص واقليها في زيت حتي تصبح جاهزة .
الكيزر :
1- اضع الدقيق والخميرة والسكر واللبن وملح واعجن وانزل السمنة .
2- تندمج مع المكونات انزل الماء شوية شوية حتي تتكون عجينة طرية .
3- اترك العجينة متغطية لتختمر وبعد ذلك اشكلها كور في صنية واتركها تختمر تاني .
4- بس وانا بكورها اكور علي السمسم وبعد التخميرة التانية ادخلها الفرن حتي تمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق