--> طريقة عمل الكحك الفلاحي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / حلويات العيد / علي قد الايد / كحك فلاحي / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الكحك الفلاحي

الكحك الفلاحي / نجلاء الشرشابي 

المقادير :
كيلو دقيق
1/2 كيلو سمن سايحة 
2ملعقة كبيرة زبدة
1/2 كوب لبن
1/4 كوب سكر بودرة 
1/2 كوب سمسم
 ملعقة كبيرة ريحة الكحك
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة فانيليا 
2ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة صغيرة ريحة الكحك
رشة ملح
الحشوات:
ملبن :
سمنة 
ريحة موز 
سمسم 
العجمية :
1/2 كوب سمن 
1/2 كوب دقيق
1كوب شربات 

الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار لعمل العجمية اضع السمنة تسيح اضع الدقيق واحمرو واضع العسل واتركها تغلي .

2- اضع في بولة الملبن والسمسم وريحة الموز والسمن واعجنهم سويا  واقوم بتكوريهم كرات صغيرة واضعهم في طبق.

3- بعد مالعجمية تتقل اقوم بتكوريها بعد ان تبرد كرات صغيرة ممكن كمان اضع مكسرات معاها .

4- اضع الدقيق في بولة واضع ريحة الكحك ولاخميرة والسمسم والفانيليا واضع السمن وروح الموز واعجنهم او ابسهم .

5- اضع في بولة الزبدة مع السكر البودر والفانيليا واخلطهم سويا واضعهم علي العجين واللبن واعجن كويس وابدء اشكل .

6- اشكل الكحك واضع بداخلة العجمية او الملبن واشكلو وووحدة وحدة اضعها لازم انقشها قبل محطها ف الصاج وبعد مخلص كل الكمية اتركة يختمر وادخلة الفرن ع درجة حرارة 180 دجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top