الكحك الفلاحي / نجلاء الشرشابي
المقادير :
كيلو دقيق
1/2 كيلو سمن سايحة
2ملعقة كبيرة زبدة
1/2 كوب لبن
1/4 كوب سكر بودرة
1/2 كوب سمسم
ملعقة كبيرة ريحة الكحك
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة فانيليا
2ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة ريحة الكحك
رشة ملح
الحشوات:
ملبن :
سمنة
ريحة موز
سمسم
العجمية :
1/2 كوب سمن
1/2 كوب دقيق
1كوب شربات
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار لعمل العجمية اضع السمنة تسيح اضع الدقيق واحمرو واضع العسل واتركها تغلي .
2- اضع في بولة الملبن والسمسم وريحة الموز والسمن واعجنهم سويا واقوم بتكوريهم كرات صغيرة واضعهم في طبق.
3- بعد مالعجمية تتقل اقوم بتكوريها بعد ان تبرد كرات صغيرة ممكن كمان اضع مكسرات معاها .
4- اضع الدقيق في بولة واضع ريحة الكحك ولاخميرة والسمسم والفانيليا واضع السمن وروح الموز واعجنهم او ابسهم .
5- اضع في بولة الزبدة مع السكر البودر والفانيليا واخلطهم سويا واضعهم علي العجين واللبن واعجن كويس وابدء اشكل .
6- اشكل الكحك واضع بداخلة العجمية او الملبن واشكلو وووحدة وحدة اضعها لازم انقشها قبل محطها ف الصاج وبعد مخلص كل الكمية اتركة يختمر وادخلة الفرن ع درجة حرارة 180 دجة .
المقادير :
كيلو دقيق
1/2 كيلو سمن سايحة
2ملعقة كبيرة زبدة
1/2 كوب لبن
1/4 كوب سكر بودرة
1/2 كوب سمسم
ملعقة كبيرة ريحة الكحك
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة فانيليا
2ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة ريحة الكحك
رشة ملح
الحشوات:
ملبن :
سمنة
ريحة موز
سمسم
العجمية :
1/2 كوب سمن
1/2 كوب دقيق
1كوب شربات
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار لعمل العجمية اضع السمنة تسيح اضع الدقيق واحمرو واضع العسل واتركها تغلي .
2- اضع في بولة الملبن والسمسم وريحة الموز والسمن واعجنهم سويا واقوم بتكوريهم كرات صغيرة واضعهم في طبق.
3- بعد مالعجمية تتقل اقوم بتكوريها بعد ان تبرد كرات صغيرة ممكن كمان اضع مكسرات معاها .
4- اضع الدقيق في بولة واضع ريحة الكحك ولاخميرة والسمسم والفانيليا واضع السمن وروح الموز واعجنهم او ابسهم .
5- اضع في بولة الزبدة مع السكر البودر والفانيليا واخلطهم سويا واضعهم علي العجين واللبن واعجن كويس وابدء اشكل .
6- اشكل الكحك واضع بداخلة العجمية او الملبن واشكلو وووحدة وحدة اضعها لازم انقشها قبل محطها ف الصاج وبعد مخلص كل الكمية اتركة يختمر وادخلة الفرن ع درجة حرارة 180 دجة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق