مطبق باللحمة المفرومة / نجلاء الشرشابي
المقادير :
3كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
الحشو :
لحمة مفرومة
بصلة مبشورة
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
بيض
سمنة سايحة
الطريقة :
1- اعجن الدقيق والملح والسكر واعجن بالماء حتي تلم العجينة وابطل عجن واتركها ترتاح ولازم تكون طرية .
2-في الكبة اضع البصلل واللحمة والقرفة والجنزبيل وملح وفلفل والبيض واعجنها لو عجنت اكتفي ببيضة لو لسة ناشفة اضع بيضة كمان .
3- افرد العجينة وتكون رقيقة وامسحها بالسمنة وافرد لحمة مفرومة علي نص العجينة واتني عليها وعلي الربع اضع السمنة .
4- واطبقها وادهنها بالسمن واقوم بعمل الكمية كلها بنفس الطريقة واضعها في صنية وعلي الفرن .
المقادير :
3كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
الحشو :
لحمة مفرومة
بصلة مبشورة
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
بيض
سمنة سايحة
الطريقة :
1- اعجن الدقيق والملح والسكر واعجن بالماء حتي تلم العجينة وابطل عجن واتركها ترتاح ولازم تكون طرية .
2-في الكبة اضع البصلل واللحمة والقرفة والجنزبيل وملح وفلفل والبيض واعجنها لو عجنت اكتفي ببيضة لو لسة ناشفة اضع بيضة كمان .
3- افرد العجينة وتكون رقيقة وامسحها بالسمنة وافرد لحمة مفرومة علي نص العجينة واتني عليها وعلي الربع اضع السمنة .
4- واطبقها وادهنها بالسمن واقوم بعمل الكمية كلها بنفس الطريقة واضعها في صنية وعلي الفرن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق