المعمول / نجلاء لاشرشابي
المقادير :
3كوب دقيق
1/2 كوب زبدة
1/2 كوب سمنة
1/2 كوب سر بودرة
2بيضة
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
الحشو :
عجوة
ماء ظهر
الطريقة :
1- اضع السمنة والزبدة واقوم بخلطهم جيدا واقوم بوضع السكر واخلط حتي يختفي السكر .
2- ضع الحبهان الفانيليا والبيض مع الخلط عندما يختفي البيض اضع رشة ملح والبيكينج بودر مع الدقيق .
3- ابدء انزلة معلقة معلقة ع الخليط في العجان حتي يتكون عجينة طريةمش ناعمة اوي عشان متسحش مننا تكون ماسكة نفسها .
4- اعجن العجوة مع ماء الظهر ضعي العجوة داخل العجينة شكليها واعطيها شكل المعمول ورصيها في الصاج .
5- تدخل فرن درجة حرارة 180 درجة حتي تماما النضج.
المقادير :
3كوب دقيق
1/2 كوب زبدة
1/2 كوب سمنة
1/2 كوب سر بودرة
2بيضة
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
الحشو :
عجوة
ماء ظهر
الطريقة :
1- اضع السمنة والزبدة واقوم بخلطهم جيدا واقوم بوضع السكر واخلط حتي يختفي السكر .
2- ضع الحبهان الفانيليا والبيض مع الخلط عندما يختفي البيض اضع رشة ملح والبيكينج بودر مع الدقيق .
3- ابدء انزلة معلقة معلقة ع الخليط في العجان حتي يتكون عجينة طريةمش ناعمة اوي عشان متسحش مننا تكون ماسكة نفسها .
4- اعجن العجوة مع ماء الظهر ضعي العجوة داخل العجينة شكليها واعطيها شكل المعمول ورصيها في الصاج .
5- تدخل فرن درجة حرارة 180 درجة حتي تماما النضج.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق