السينابون
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
1/2 كوب زبدة
فانيليا
بيضة
ماء للعجن
الحشو :
سكر بني
قرفة
او
سكر عادي
عسل اسود
قرفة
للوجة :
شيكولاتة مبشورة
علبة لبن مكثف
سكر بودرة
لبن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والخميرة والبيكينج بودر واقلب .
2- انزل بالبيضة والفانيليا والزبدة واعجنها كويس وانزل بالماء وحدة وحدة .
3- عندما احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تتخمر في مكان دافيء .
4- افرد العجينة واضع السكر علي العجينة كلها وازل القرفة واعملها رول .
5- لو مفيش سكر بني سكر اضع علية عسل اسود واقلبهم مع بعض كويس واحطو مفيش مشكلة .
6- بعد ملفها اقطعها واضعها في الصنية واضعط ع كل وحدة ضغطة بسيطة بس اللفة تكون لفوق .
7- اتركهم تاني يخمرو وادخلهم الفرن لتمام النضج واضع ع النار حلة اضع اللبن واسخنو وانزل الشيكولاتة واسيحها وانزلها علية بعد ميستوي وممكن ادوب القليل من اللبن مع السكر وانزلو علية ده حلو وده حلو .
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
1/2 كوب زبدة
فانيليا
بيضة
ماء للعجن
الحشو :
سكر بني
قرفة
او
سكر عادي
عسل اسود
قرفة
للوجة :
شيكولاتة مبشورة
علبة لبن مكثف
سكر بودرة
لبن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والخميرة والبيكينج بودر واقلب .
2- انزل بالبيضة والفانيليا والزبدة واعجنها كويس وانزل بالماء وحدة وحدة .
3- عندما احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تتخمر في مكان دافيء .
4- افرد العجينة واضع السكر علي العجينة كلها وازل القرفة واعملها رول .
5- لو مفيش سكر بني سكر اضع علية عسل اسود واقلبهم مع بعض كويس واحطو مفيش مشكلة .
6- بعد ملفها اقطعها واضعها في الصنية واضعط ع كل وحدة ضغطة بسيطة بس اللفة تكون لفوق .
7- اتركهم تاني يخمرو وادخلهم الفرن لتمام النضج واضع ع النار حلة اضع اللبن واسخنو وانزل الشيكولاتة واسيحها وانزلها علية بعد ميستوي وممكن ادوب القليل من اللبن مع السكر وانزلو علية ده حلو وده حلو .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق