--> طريقة عمل السينابون - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السينابون / المعجنات / حلويات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل السينابون

السينابون 

المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
1/2 كوب زبدة 
فانيليا 
بيضة 
ماء للعجن
الحشو :
سكر بني 
قرفة 
او 
سكر عادي 
عسل اسود
قرفة 
للوجة :
شيكولاتة مبشورة 
 علبة لبن مكثف
سكر بودرة 
لبن 

الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والخميرة والبيكينج بودر واقلب .

2- انزل بالبيضة والفانيليا والزبدة واعجنها كويس وانزل بالماء وحدة وحدة .

3- عندما احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تتخمر في مكان دافيء .

4- افرد العجينة واضع السكر علي العجينة كلها وازل القرفة واعملها رول .

5- لو مفيش سكر بني سكر اضع علية عسل اسود واقلبهم مع بعض كويس واحطو مفيش مشكلة .

6- بعد ملفها اقطعها واضعها في الصنية واضعط ع كل وحدة ضغطة بسيطة بس اللفة تكون لفوق .

7- اتركهم تاني يخمرو وادخلهم الفرن لتمام النضج واضع ع النار حلة اضع اللبن واسخنو وانزل الشيكولاتة واسيحها وانزلها علية بعد ميستوي وممكن ادوب القليل من اللبن مع السكر وانزلو علية ده حلو وده حلو .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top