بلح الشام
المقادير :
كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء
1/4 كوب زيت
3بيضة
فانيليا
شربات وسط
زيت للقلي
الطريقة :
1- اضع حلة علي النار واضع الماء والزيت يغلو مع بعض اضع رشة ملح والسكر واضع الدقيق.
2- اقوم بتقليب الدقيق حتي يلم العجينة ويصبح باللون الاصفر اطفي واتركة يهدء .
3- اقوم بوضعة في العجان واضع بيضة مع الفانيليا تتداخل مع العجين اضع الثانية وهكذا .
4- لو هتعملية علي ايدك هياخد وقت شوية وتعملي نفس الخطوات تحطي بيضة والعجين يمتثها وهكذا بيضة بيضة .
5- اقوم بوضع زيت عميق ويكون بارد والاحسن الطاسة تكون كبيرة اقوم يوضع العجين في كيس حلواني وابل المقص بالزيت وانزل العجين واقص .
6- اتحكم في الحجم وعندما ينتفخ ويتغير لونة للابيض الغامق اطلعة واتركة يبرد تماما واقوم بترك الزيت يبرد وارجعة تاني حتي يصبح باللون الاصفر واضعة في العسل واطلعة علي طول اقدمة .
المقادير :
كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء
1/4 كوب زيت
3بيضة
فانيليا
شربات وسط
زيت للقلي
الطريقة :
1- اضع حلة علي النار واضع الماء والزيت يغلو مع بعض اضع رشة ملح والسكر واضع الدقيق.
2- اقوم بتقليب الدقيق حتي يلم العجينة ويصبح باللون الاصفر اطفي واتركة يهدء .
3- اقوم بوضعة في العجان واضع بيضة مع الفانيليا تتداخل مع العجين اضع الثانية وهكذا .
4- لو هتعملية علي ايدك هياخد وقت شوية وتعملي نفس الخطوات تحطي بيضة والعجين يمتثها وهكذا بيضة بيضة .
5- اقوم بوضع زيت عميق ويكون بارد والاحسن الطاسة تكون كبيرة اقوم يوضع العجين في كيس حلواني وابل المقص بالزيت وانزل العجين واقص .
6- اتحكم في الحجم وعندما ينتفخ ويتغير لونة للابيض الغامق اطلعة واتركة يبرد تماما واقوم بترك الزيت يبرد وارجعة تاني حتي يصبح باللون الاصفر واضعة في العسل واطلعة علي طول اقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق