--> طريقة عمل بلح الشام - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / الحلويات / بلح الشام / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل بلح الشام

بلح الشام 

المقادير :
كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
 3/4 كوب ماء 
1/4 كوب زيت
3بيضة 
فانيليا 
شربات وسط
زيت للقلي 

الطريقة :
1- اضع حلة علي النار واضع الماء والزيت يغلو مع بعض اضع رشة ملح والسكر واضع الدقيق.

2- اقوم بتقليب الدقيق حتي يلم العجينة ويصبح باللون الاصفر اطفي واتركة يهدء .

3- اقوم بوضعة في العجان واضع بيضة مع الفانيليا تتداخل مع العجين اضع الثانية وهكذا .

4- لو هتعملية علي ايدك هياخد وقت شوية وتعملي نفس الخطوات تحطي بيضة  والعجين يمتثها وهكذا بيضة بيضة .

5- اقوم بوضع زيت عميق ويكون بارد والاحسن الطاسة تكون كبيرة اقوم يوضع العجين في كيس حلواني وابل المقص بالزيت وانزل العجين واقص .

6- اتحكم في الحجم وعندما ينتفخ ويتغير لونة للابيض الغامق اطلعة واتركة يبرد تماما واقوم بترك الزيت يبرد وارجعة تاني حتي يصبح باللون الاصفر واضعة في العسل واطلعة علي طول اقدمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top