مخبوزات بالبابريكا والكركم
المقادير :
2كوب دقيق
1/4 كوب زبدة
بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
بابريكا
كركم
رشة سكر
لبن للعجن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والخميرة والملح والسكر واقلب مع التقليب اضع البيض والفانيليا والزبدة .
2- يندمج كل المكونات انزل اللبن حتي احصل علي عجينة بس ماسكة نفسها ناشفة بسيط مش طرية .
3- اقوم بتركها تختمر واغطيها وبعد التخمير اقوم بفردها مستطيل واقوم بتقسيمها قسمين نفس المقاس .
4- اضع علي قطعة منهم بابريكا وافردها علي العجينة كويس واقوم بتقسيمها شرائح بالسكينة والثانية نفس الطريقة .
5- واقوم بلف كل شريحة منهم وابرمها واعملها دائرة اضعهم في الصنية وادخلها الفرن حتي تمام النضج .
المقادير :
2كوب دقيق
1/4 كوب زبدة
بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
بابريكا
كركم
رشة سكر
لبن للعجن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والخميرة والملح والسكر واقلب مع التقليب اضع البيض والفانيليا والزبدة .
2- يندمج كل المكونات انزل اللبن حتي احصل علي عجينة بس ماسكة نفسها ناشفة بسيط مش طرية .
3- اقوم بتركها تختمر واغطيها وبعد التخمير اقوم بفردها مستطيل واقوم بتقسيمها قسمين نفس المقاس .
4- اضع علي قطعة منهم بابريكا وافردها علي العجينة كويس واقوم بتقسيمها شرائح بالسكينة والثانية نفس الطريقة .
5- واقوم بلف كل شريحة منهم وابرمها واعملها دائرة اضعهم في الصنية وادخلها الفرن حتي تمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق