ديك رومي
المقادير :
ديك رومي
5علب زبادي
2بصلة كبيرة
1/2 كوب زيت
قرفة
زنجبيل
بابريكا
كركم
كزبرة جافة
ملح
فلفل اسود
ليمونة
الطريقة :
1- اقوم بغسل الديك جيدا وابل طبخة بيومين اضع ماء وكيس ملح في طبق واضعة بداخلة الديك واضعة في الثلاجة لمدة ليلة .
2- بعد كده اضع الزبادي في بولة والبصل والزيت والبهارات كلها وملح وفلفل اسود واقلبهم كلهم .
3- اقوم بعصر الليمون علي كل جسم الديك واقوم بتتبيل الديم من جوة ومن برة ومن تحت الجلد كويس جدا .
4- اقوم بوضع الديك داخل الفرن ممكن الفو بورق الومنيوم وممكن اسيبو عادي يدخل الفرن ع درجة حرارة عالية جدا وبعدين اهدي النار وبيعد في الفرن 5الي 6 ساعات .
المقادير :
ديك رومي
5علب زبادي
2بصلة كبيرة
1/2 كوب زيت
قرفة
زنجبيل
بابريكا
كركم
كزبرة جافة
ملح
فلفل اسود
ليمونة
الطريقة :
1- اقوم بغسل الديك جيدا وابل طبخة بيومين اضع ماء وكيس ملح في طبق واضعة بداخلة الديك واضعة في الثلاجة لمدة ليلة .
2- بعد كده اضع الزبادي في بولة والبصل والزيت والبهارات كلها وملح وفلفل اسود واقلبهم كلهم .
3- اقوم بعصر الليمون علي كل جسم الديك واقوم بتتبيل الديم من جوة ومن برة ومن تحت الجلد كويس جدا .
4- اقوم بوضع الديك داخل الفرن ممكن الفو بورق الومنيوم وممكن اسيبو عادي يدخل الفرن ع درجة حرارة عالية جدا وبعدين اهدي النار وبيعد في الفرن 5الي 6 ساعات .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق