--> طريقة عمل الديك الرومي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / ديك رومي / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الديك الرومي

ديك رومي

المقادير :
ديك رومي
5علب زبادي
2بصلة كبيرة 
1/2 كوب زيت 
قرفة 
زنجبيل
بابريكا 
كركم
كزبرة جافة 
ملح 
فلفل اسود
ليمونة 

الطريقة :
1- اقوم بغسل الديك جيدا وابل طبخة بيومين اضع ماء وكيس ملح في طبق واضعة بداخلة الديك واضعة في الثلاجة لمدة ليلة .

2- بعد كده اضع الزبادي في بولة والبصل والزيت والبهارات كلها وملح وفلفل اسود واقلبهم كلهم  .

3- اقوم بعصر الليمون علي كل جسم الديك واقوم بتتبيل الديم من جوة ومن برة ومن تحت الجلد كويس جدا .

4- اقوم بوضع الديك داخل الفرن ممكن الفو بورق الومنيوم وممكن اسيبو عادي يدخل الفرن ع درجة حرارة عالية جدا وبعدين اهدي النار وبيعد في الفرن 5الي 6 ساعات .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top