--> طريقة القرص الفلاحي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / القرص الفلاحي / المعجنات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة القرص الفلاحي

القرص الفلاحي 

المقادير :
2كوب الدقيق
كوب دقيق الذرة الناعم
كوب لبن 
1/2 كوب سمنة 
رشة ملح
ملعقة خميرة 
قشطة 

الطريقة :
1- في بولة اضع الدقيق ودقيق الذرة والخميرة ورشة ملح واقلب مع بعض .

2- انزل السمنة وابدء اقلب مع الفرك عشان الدقيق يتشرب السمنة كلها انزل القشطة .

3- اخيرا اعجن باللبن حتي تتكون عندي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر مدة 5 دقايق .

4- ابدء اكورها  كور متوسطة  وارصها في صنية وبعد مخلص كل الكمية اغط عليها ضغطة بسيطة واتركها تختمر وهيا متغطية وادخلها ع نار هادئة حتي تصبح كاملة النضج .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

  1. غير معرف6:04 م

    ينفع اعجن القرص الفلاحي الطريه بالبن

    ردحذف
    الردود
    1. ايوا طبعا ينفع تعجنى باللبن هيبقى تحفه

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top