القرص الفلاحي
المقادير :
2كوب الدقيق
كوب دقيق الذرة الناعم
كوب لبن
1/2 كوب سمنة
رشة ملح
ملعقة خميرة
قشطة
الطريقة :
1- في بولة اضع الدقيق ودقيق الذرة والخميرة ورشة ملح واقلب مع بعض .
2- انزل السمنة وابدء اقلب مع الفرك عشان الدقيق يتشرب السمنة كلها انزل القشطة .
3- اخيرا اعجن باللبن حتي تتكون عندي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر مدة 5 دقايق .
4- ابدء اكورها كور متوسطة وارصها في صنية وبعد مخلص كل الكمية اغط عليها ضغطة بسيطة واتركها تختمر وهيا متغطية وادخلها ع نار هادئة حتي تصبح كاملة النضج .
المقادير :
2كوب الدقيق
كوب دقيق الذرة الناعم
كوب لبن
1/2 كوب سمنة
رشة ملح
ملعقة خميرة
قشطة
الطريقة :
1- في بولة اضع الدقيق ودقيق الذرة والخميرة ورشة ملح واقلب مع بعض .
2- انزل السمنة وابدء اقلب مع الفرك عشان الدقيق يتشرب السمنة كلها انزل القشطة .
3- اخيرا اعجن باللبن حتي تتكون عندي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر مدة 5 دقايق .
4- ابدء اكورها كور متوسطة وارصها في صنية وبعد مخلص كل الكمية اغط عليها ضغطة بسيطة واتركها تختمر وهيا متغطية وادخلها ع نار هادئة حتي تصبح كاملة النضج .
ينفع اعجن القرص الفلاحي الطريه بالبن
ردحذفايوا طبعا ينفع تعجنى باللبن هيبقى تحفه
حذف