--> طريقة عمل التونة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / التونة / علي قد الايد / مخللات / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل التونة

التونة 

المقادير :
سمكة مكاريل 
او 
سمك تونة 
عصير 2 ليمون
1/2 كوب خل 
1/2 كوب زيت 
1/2 كوب ماء 
ملعقة صغير ممسوحة ملح

الطريقة :
1- اقوم بقص كل الخياشيم والديل السمكة وافتح بطنها وانضفها واغسلها كويس جدا .

2- اقطع السمكة 3 قطع  اضع حلة علي النار اضع الخل والماء والخل والليمون والملح .

3- واتركهم يغلو كويس وبعدين اضع المكريل فية واهدي النار واتركها تستوي والماء ينقص ويصفر .

4- اطفي واطلع السمك من الماء واحتفظ بالماء ايضا اترك السمك يهدء واقشرة  وانزع منة اي شوك.

5- اقوم بوضع السمك في برطمان زجاج نظيف وانزل الماء المفلي فية السمك علية واغطية واتركة ياكل تاني يوم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top