التونة
المقادير :
سمكة مكاريل
او
سمك تونة
عصير 2 ليمون
1/2 كوب خل
1/2 كوب زيت
1/2 كوب ماء
ملعقة صغير ممسوحة ملح
الطريقة :
1- اقوم بقص كل الخياشيم والديل السمكة وافتح بطنها وانضفها واغسلها كويس جدا .
2- اقطع السمكة 3 قطع اضع حلة علي النار اضع الخل والماء والخل والليمون والملح .
3- واتركهم يغلو كويس وبعدين اضع المكريل فية واهدي النار واتركها تستوي والماء ينقص ويصفر .
4- اطفي واطلع السمك من الماء واحتفظ بالماء ايضا اترك السمك يهدء واقشرة وانزع منة اي شوك.
5- اقوم بوضع السمك في برطمان زجاج نظيف وانزل الماء المفلي فية السمك علية واغطية واتركة ياكل تاني يوم .
المقادير :
سمكة مكاريل
او
سمك تونة
عصير 2 ليمون
1/2 كوب خل
1/2 كوب زيت
1/2 كوب ماء
ملعقة صغير ممسوحة ملح
الطريقة :
1- اقوم بقص كل الخياشيم والديل السمكة وافتح بطنها وانضفها واغسلها كويس جدا .
2- اقطع السمكة 3 قطع اضع حلة علي النار اضع الخل والماء والخل والليمون والملح .
3- واتركهم يغلو كويس وبعدين اضع المكريل فية واهدي النار واتركها تستوي والماء ينقص ويصفر .
4- اطفي واطلع السمك من الماء واحتفظ بالماء ايضا اترك السمك يهدء واقشرة وانزع منة اي شوك.
5- اقوم بوضع السمك في برطمان زجاج نظيف وانزل الماء المفلي فية السمك علية واغطية واتركة ياكل تاني يوم .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق