--> طريقة عمل ارز باللبن في الفرن - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / ارز باللبن في الفرن / الحلويات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل ارز باللبن في الفرن

ارز باللبن في الفرن 

المقادير :
1/3 كوب ارز منقوع 
41/2 كوب لبن بلدي
3ملعقة كبيرة نشا
فانيليا 
1/2 كوب سكر 

الطريقة :
1- اقوم بوضع الارز المنقوع في حلة علي النار واقوم بوضعة حتي يتهرا خالص وكل ملمية تنقص ومتهراش اضع ماء .

2- لازم الارز يتهرا خالص عشان ميمدغش اثناء الاكل يستوي الارز اضع 4كوب لبن وفانيليا وسكر وادوبهم مع بعض كويس.

3- نص كوب لبن اضع النشا وادوبهم مع بعض وانزلهم علي الارز باللبن مع التقليب المستمر وعندما يغلي اطفي .

5- اضع طواجن في صنية واقوم بانزال الخليط في الطواجن اضع ماء ساخن في الصنية حتي يصلم الي ربع الطاجن وادخلهم الفرن حتي يصبح الوجة باللون الاحمر الغامق .

6- اخرجهم واتركهم يبردم تماما وادخلهم الفرن ويصبح جاهز .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

اللحوم

اللحوم
to Top