كرات الدجاج بالصوص الحار
المقادير :
دجاج مفروم
خبز فينو
عصير طماطم
بصل مبشور
ثوم مفروم
هريسة شطة
سمنة
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
زيت
الطريقة :
1- اقوم بوضع الخبز الفينو في بولة مقطع واقوم بوضع معة القليل من الماء واتركة علي جنب.
2- في الكبة اضع البصل والدجاج وملعقة كبيرة من هريسة الشطة ممكن استغنا عنها لو مش عاوزين الاكل حار .
3- اضع ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل واقوم باعطاءهم خلطة وعندما يندمجو اطفي اصفي الفينو من الماء واضعه فب الكبة .
4- اقوم بطحنهم مرة اخري وادخلها الثلاجة ساعة وبعد لك اكورها واقوم بقليها .
5- طاسة علي النار اضع السمنة ولاثوم وملح وفلفل واحمره واضع عصير اللطماطم وملح وفلفل اسود واقوم بتسبيكها واضع الكفتة بعد تحميرها واضع ملعقة كبيرة هريسة شطة واترك الكفتة تتشرب الصلصة .
المقادير :
دجاج مفروم
خبز فينو
عصير طماطم
بصل مبشور
ثوم مفروم
هريسة شطة
سمنة
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
زيت
الطريقة :
1- اقوم بوضع الخبز الفينو في بولة مقطع واقوم بوضع معة القليل من الماء واتركة علي جنب.
2- في الكبة اضع البصل والدجاج وملعقة كبيرة من هريسة الشطة ممكن استغنا عنها لو مش عاوزين الاكل حار .
3- اضع ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل واقوم باعطاءهم خلطة وعندما يندمجو اطفي اصفي الفينو من الماء واضعه فب الكبة .
4- اقوم بطحنهم مرة اخري وادخلها الثلاجة ساعة وبعد لك اكورها واقوم بقليها .
5- طاسة علي النار اضع السمنة ولاثوم وملح وفلفل واحمره واضع عصير اللطماطم وملح وفلفل اسود واقوم بتسبيكها واضع الكفتة بعد تحميرها واضع ملعقة كبيرة هريسة شطة واترك الكفتة تتشرب الصلصة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق