--> طريقة عمل بيتزا سريعة وبعجينة قطنية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / المعجنات / بيتزا سريعة وبعجينة قطنية / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل بيتزا سريعة وبعجينة قطنية

 بيتزا سريعة وبعجينة قطنية 

المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر 
1/2 ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة خميرة 
بيضة 
1/4 كوب زيت 
لبن رايب للعجن 
الحشو:
زيت
بصل مفروم
2صدر دجاج مكعبات 
ملح 
فلفل اسود
بهارات لحمة 
ملعقة كبيرة خل ابيض 
للوجة :
صلصة طماطم 
جبنة بيضة 
4فص ثوم مفروم
زعتر 
ملح
فلفل اسود
زيت جبنة مونزاريلا
 طماطم مكعبات 
فلفل الوان او اخضر مكعبات 
زيتون اسود 


الطريقة :
1- اضع في العجان الدقيق والسكر والملح والخميرة والزيت والبيض واعجن باللبن الرايب انزل وحدة وحدة حتي تتكون عجينة طرية .

2- اضعها في بولة واقوم بتغطيتها بلبلاستيك حتي تختمر ويتضاعف حجمها واضعها في مكان دافيء .

3- اضع طاسة علي النار اضع الزيت يسخن انزل البصل واعطية تدبيلة اضع الدجاج وملح وفلفل اسود وبهارات واسويها نصف سوا واضع القليل من الخل واطفي .

4- اقوم بفرد العجينة علي الدقيق ارقق الاطراف فقط بعد الفرد المقادير دي بتعمل بيتزا مقاس 40 او اتنين صغيرين مقاس 20 الوحدة .

5- اقوم بوضعها في الصنية واقوم بحشو الاطراف بالجبنة البيضاء ممكن استخدام اي نوع مفضل شيدر او اي نوع جبنة بيضاء .

6- اغلق علي الجبنة واقوم باستخدام الشوكة في عمل فتحات في كل البيتزا اضع الصلصة والثوم والزعتر والملح والفلفل والزيت وافردهم علي البيتزا .

7- اضع  مونزاريلا  والحشو وافردة واضع الفلفل الرومي او الاخضر والزيتون  والطماطم واضع مونزاريلا تاني والقليل من الزيتون والفلفل والطماطم وادخلها الفرن علي 180 درجة حتي تصبح الاطراف بلون الذهبي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top