بيتزا سريعة وبعجينة قطنية
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة خميرة
بيضة
1/4 كوب زيت
لبن رايب للعجن
الحشو:
زيت
بصل مفروم
2صدر دجاج مكعبات
ملح
فلفل اسود
بهارات لحمة
ملعقة كبيرة خل ابيض
للوجة :
صلصة طماطم
جبنة بيضة
4فص ثوم مفروم
زعتر
ملح
فلفل اسود
زيت جبنة مونزاريلا
طماطم مكعبات
فلفل الوان او اخضر مكعبات
زيتون اسود
الطريقة :
1- اضع في العجان الدقيق والسكر والملح والخميرة والزيت والبيض واعجن باللبن الرايب انزل وحدة وحدة حتي تتكون عجينة طرية .
2- اضعها في بولة واقوم بتغطيتها بلبلاستيك حتي تختمر ويتضاعف حجمها واضعها في مكان دافيء .
3- اضع طاسة علي النار اضع الزيت يسخن انزل البصل واعطية تدبيلة اضع الدجاج وملح وفلفل اسود وبهارات واسويها نصف سوا واضع القليل من الخل واطفي .
4- اقوم بفرد العجينة علي الدقيق ارقق الاطراف فقط بعد الفرد المقادير دي بتعمل بيتزا مقاس 40 او اتنين صغيرين مقاس 20 الوحدة .
5- اقوم بوضعها في الصنية واقوم بحشو الاطراف بالجبنة البيضاء ممكن استخدام اي نوع مفضل شيدر او اي نوع جبنة بيضاء .
6- اغلق علي الجبنة واقوم باستخدام الشوكة في عمل فتحات في كل البيتزا اضع الصلصة والثوم والزعتر والملح والفلفل والزيت وافردهم علي البيتزا .
7- اضع مونزاريلا والحشو وافردة واضع الفلفل الرومي او الاخضر والزيتون والطماطم واضع مونزاريلا تاني والقليل من الزيتون والفلفل والطماطم وادخلها الفرن علي 180 درجة حتي تصبح الاطراف بلون الذهبي .
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة خميرة
بيضة
1/4 كوب زيت
لبن رايب للعجن
الحشو:
زيت
بصل مفروم
2صدر دجاج مكعبات
ملح
فلفل اسود
بهارات لحمة
ملعقة كبيرة خل ابيض
للوجة :
صلصة طماطم
جبنة بيضة
4فص ثوم مفروم
زعتر
ملح
فلفل اسود
زيت جبنة مونزاريلا
طماطم مكعبات
فلفل الوان او اخضر مكعبات
زيتون اسود
الطريقة :
1- اضع في العجان الدقيق والسكر والملح والخميرة والزيت والبيض واعجن باللبن الرايب انزل وحدة وحدة حتي تتكون عجينة طرية .
2- اضعها في بولة واقوم بتغطيتها بلبلاستيك حتي تختمر ويتضاعف حجمها واضعها في مكان دافيء .
3- اضع طاسة علي النار اضع الزيت يسخن انزل البصل واعطية تدبيلة اضع الدجاج وملح وفلفل اسود وبهارات واسويها نصف سوا واضع القليل من الخل واطفي .
4- اقوم بفرد العجينة علي الدقيق ارقق الاطراف فقط بعد الفرد المقادير دي بتعمل بيتزا مقاس 40 او اتنين صغيرين مقاس 20 الوحدة .
5- اقوم بوضعها في الصنية واقوم بحشو الاطراف بالجبنة البيضاء ممكن استخدام اي نوع مفضل شيدر او اي نوع جبنة بيضاء .
6- اغلق علي الجبنة واقوم باستخدام الشوكة في عمل فتحات في كل البيتزا اضع الصلصة والثوم والزعتر والملح والفلفل والزيت وافردهم علي البيتزا .
7- اضع مونزاريلا والحشو وافردة واضع الفلفل الرومي او الاخضر والزيتون والطماطم واضع مونزاريلا تاني والقليل من الزيتون والفلفل والطماطم وادخلها الفرن علي 180 درجة حتي تصبح الاطراف بلون الذهبي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق