الكسكسي
المقادير :
1/2 كيلو دقيق
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء للعجن
الطريقة :
1- اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر في الكبة واقوم بتنزيل الماء والكبو شغالة سرسوب .
2- انزل شوية واقف وشوية واقف حتي احصل علي كرات صغيرة جدا .
3- اضع ماء اغلي علي النار واضع مصفي علي البخار والماء يكون بعيد وقماسة نظيفة او شاش واضع كل كمية الكسكسي .
4- اضعة ع البخار واغطية بالقماش واغطية بالغطا واقوم بتركة لمدة ربع ساعة حتي يصبح بسواه واضعة في الكبة مرة مرة حتي يصبح كل حباية منفصلة .
5- واقوم بعمل نفس الوضع اضعة علي الشاشة وافردة واضعة علي المصفاة بالشاشة واغطية واتركة 1/4 ساعة اخري .
المقادير :
1/2 كيلو دقيق
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء للعجن
الطريقة :
1- اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر في الكبة واقوم بتنزيل الماء والكبو شغالة سرسوب .
2- انزل شوية واقف وشوية واقف حتي احصل علي كرات صغيرة جدا .
3- اضع ماء اغلي علي النار واضع مصفي علي البخار والماء يكون بعيد وقماسة نظيفة او شاش واضع كل كمية الكسكسي .
4- اضعة ع البخار واغطية بالقماش واغطية بالغطا واقوم بتركة لمدة ربع ساعة حتي يصبح بسواه واضعة في الكبة مرة مرة حتي يصبح كل حباية منفصلة .
5- واقوم بعمل نفس الوضع اضعة علي الشاشة وافردة واضعة علي المصفاة بالشاشة واغطية واتركة 1/4 ساعة اخري .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق