كتف ضاني
المقادير :
كتف ضاني
حبهان بودر
زعتر
ملح
فلفل اسود
بصلة مفرومة
خيط
خضار حسب اللرغبة
سمنة
رشة قرفة
روز ماري
ثوم صحيح
عصير ليمون
عصير ليمون
زيت
صلصة
كيس حراري
الطريقة :
1- اقوم بوضع البصل وملح وفلفل وزعتر وحبهان والقرفة ورز ماريوعصير ليمون واقلبهم مع بعض.
2- اقوم بلف الطتف الضاني بالخيط واقوم بتتبيلة ممكن اتركة متغطي في التتبيلة ليلة او 8 ساعات .
3- اعمل في الكتف فتحات واضع فيها توم صحيح وزعتر ممكن ثوم بس طاسة علي النار اضع السمنة .
4- تسخن جدا اضع الكتف علي ناحية واتركة 10 دقائق واقلبة علي الجهة الاخري اعمل الخضار .
5- في بولة اضضع كمية الخضار المفضلة اضع ملح فلفل حبهان بودر زعتر روز ماري واقلبهم مع بعض.
6- انزل الخضار مكان الضاني ياخد تشويحة علي النار اضع البصل المتبقي معة وانزلهم الكيس الحراري .
7- في بولة اضع زيت صلصة حبهان ملح فلفل بسيط واقلبهم وادهن بيهم الكتف كلة وانزلة مع الخضار اقفل الكيس .
8- اضع الكيس في قالب اضع ماء ساخن في القالب اعمل فتحات في الكيس بالسكين وادخلة الفرن ياخد السوا اكامل والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق