المندي
المقادير :
دجاجة 8قطع
ليمون اسود
ورق لورا
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة بابريكا
3كوب ارز مصري
3ونصف كوب ماء
سمنة
ملعقة كبيرة كاري
ملعقة كبيرة كركم
عود قرفة
ملعقة كبيرة بهارات دجاج
حبهان مطحون
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1-اقوم بوضع الدجاج في بولة واضع عليها البصل والكاري والكركم والبهارات والبابريكا والحبهان ملح وفلفل اسود .
2- ادمجهم مع بعض جيدا واقوم بتغطيتها وادخلها الثلاجة من ساعة الي 6 ساعات حسب الرغبة .
3- اضع سمنة في طاسة علي الار وانزل الدجاج علي الجلد الاول تاخد لون اقلبها تاخد لون من الجه الاخري .
4- احضر صنية اضع الارز الماء وبهارات والقرفة وحبهان ولورا وكاري وكركم وسمنة واقلبهم مع بعض .
5- احضر ورق الومنيوم واضع الصنية فوقة واقفل علي الصنية من فوق بيه كويس اعمل فتحات في الورق واضع الدجاج واغطيو بالومنيوم اخر اقفل كويس عليهم ويدخلو الفرن لتمام النضج ويقدم .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق