--> طريقة عمل المندي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / المندي / دجاج وطيور / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل المندي

المندي

المقادير :
دجاجة 8قطع
ليمون اسود
ورق لورا
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملعقة كبيرة بابريكا 
3كوب ارز مصري 
3ونصف كوب ماء
سمنة 
ملعقة كبيرة كاري
ملعقة كبيرة كركم 
عود قرفة 
ملعقة كبيرة بهارات دجاج 
حبهان مطحون
ملح
فلفل اسود 

الطريقة :
1-اقوم بوضع الدجاج في بولة واضع عليها البصل والكاري والكركم والبهارات والبابريكا والحبهان ملح وفلفل اسود .

2- ادمجهم مع بعض جيدا واقوم بتغطيتها وادخلها الثلاجة من ساعة الي 6 ساعات حسب الرغبة .

3- اضع سمنة في طاسة علي الار وانزل الدجاج علي الجلد الاول تاخد لون اقلبها تاخد لون من الجه الاخري .

4- احضر صنية اضع  الارز الماء وبهارات والقرفة وحبهان ولورا وكاري وكركم وسمنة واقلبهم مع بعض .

5- احضر ورق الومنيوم واضع الصنية فوقة واقفل علي الصنية من فوق بيه كويس اعمل فتحات في الورق واضع الدجاج واغطيو بالومنيوم اخر اقفل كويس عليهم ويدخلو الفرن لتمام النضج ويقدم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top