فطيرة بالجبنة البيضاء و الفلفل الحار
المقادير :
2كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
رشة سكر
علبة زبادي
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
ماء للعجن
الحشو :
فلفل اخضر
فلفل حار
جبنة بيضاء
للوجة :
بيضة
فانيليا
لبن
حبة البركة
سمسم
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والسكر والخميرة واقلب وانزل الملح واللبن واعجن كل ده مع بعض .
2- انزل الزبادي واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .
3 بعد التخمير اقسم العجينة نصفين واتركهم يرتاحو اعمل الحشوة اضع في بولة الجبنة مع مكعبات الفلفل الر ومي والحار وممكن استغنا عن الحار .
4- افرد اول قطعة من العجين مستطيل او دائرة حسب الرغبة ادهن صنية واضع اول قطعة وانزل الحشوة وافردها .
5- افرد تاني قطعة واضعها علي الحشوة واحاول اقفل الاتنين من الجوانب واهنها باللبن او بالبيض والفانيليا وارش علي الوش سمسم او حبة واسبها تختمر تاني وادخلها الفرن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق