خبز باللبن و الزبدة و العسل
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة عسل نحل
1/2 كوب زبدة
بيضة
فانيليا
لبن للعجن
لبن للعجن
رشة ملح
للوجة :
بيضة
فانيليا
سمسم
للتقديم :
جبنة بيضة
مربي
الطريقة :
1- علي النار اضع طاسة اسيح الزبدة واشلها من علي النار وانزل اللبن والعسل والخميرة ويكون الخليط ده دافيء قبل محطها واضع رشة ملح.
2- انزل البيضة والفانيليا وانزل كل ده علي الدقيق واعجن احتاجت لبن تاني احط احتاجت دقيق ازود واعجنها عجينة طرية .
3- اتركها نختمر واغطيها واتركها في مكان دافيء بعد التخمير اكورهاغ كور صغيرة واضعها في صنية مدهونة زيت او سمن .
4- اتركها تختمر مرة اخري وادهنها بيض بفانيليا وارش علي الوجة السمسم وادخلها الفرن حتي تمام النضج وافتحهم واحشيهم جبنة او مربي حسب الرغبة .
1- علي النار اضع طاسة اسيح الزبدة واشلها من علي النار وانزل اللبن والعسل والخميرة ويكون الخليط ده دافيء قبل محطها واضع رشة ملح.
2- انزل البيضة والفانيليا وانزل كل ده علي الدقيق واعجن احتاجت لبن تاني احط احتاجت دقيق ازود واعجنها عجينة طرية .
3- اتركها نختمر واغطيها واتركها في مكان دافيء بعد التخمير اكورهاغ كور صغيرة واضعها في صنية مدهونة زيت او سمن .
4- اتركها تختمر مرة اخري وادهنها بيض بفانيليا وارش علي الوجة السمسم وادخلها الفرن حتي تمام النضج وافتحهم واحشيهم جبنة او مربي حسب الرغبة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق